Alapli'da 'Matematik Senligi' Düzenlendi

Alapli'da 'Matematik Senligi' Düzenlendi

Zonguldak’in Alapli Anadolu imam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler proje okulu ögretmenlerinin öncülügünde ögrencilerin hazirladigi 1. Matematik Senligi büyük ilgi gördü.

Alapli Anadolu imam Hatip Lisesi Kampüsü’nde ögrencilerin hazirladiklari 1. Matematik Senligi (Math Fest) genis katilimla gerçeklestirildi.

Alapli Anadolu imam Hatip lisesi bahçesinde düzenlenen senligin açilisini kurdele kesimiyle gerçeklestirdi. Açilisin ardindan, Anadolu imam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler ögrencilerinin, farkli matematik kurallarini ve formüllerini kullanarak hazirladiklari birbirinden ilginç tasarimlarin, sunumlarin bulundugu stantlari dolasti. Stantlarda ögrencilerle konusan Alapli Kaymakami Selçuk Köksal , yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi. Öte yandan, ögrencilerin ögretmenlerini himayesinde büyük emek ve özenle hazirladigi çalismalar büyük begeni topladi. Senlikte matematige farkli yaklasimlar getirerek, sosyal bilgiler ile de baginin çalismalarla sergilendigi, ögrencilerinde matematige bakis açisini keyifli hale getirmek amaçlandi.

Okulun Matematik ve Sosyal Bilgiler zümrelerinin is birliginde hazirlanan Matematik Senligi’nde 16 proje görücüye çikarken, ögrenciler projeleri misafirlere tek tek anlatti. Ayrica davetlilerin merak ettigi sorulara da cevap verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile