Alaşehir'de Çiftçilere, Damla Sulama Sistemi Bilgilendirme Toplantısı

Alaşehir'de Çiftçilere, Damla Sulama Sistemi Bilgilendirme Toplantısı

Alaşehir Ziraat Odası tarafından üreticilere yönelik damlama sulama sistemiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, tarımsal sulamanın artık damlama sulama yöntemiyle yapılması gerektiği vurgulandı

Alaşehir Ziraat Odası tarafından üreticilere yönelik damlama sulama sistemiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, tarımsal sulamanın artık damlama sulama yöntemiyle yapılması gerektiği vurgulandı.
Oda binasında düzenlenen toplantıya, üreticilerin yanı sıra Alaşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Üzüm Sulama Birliği Başkanı olan Kadir Daş ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üreticilerin artık salma sulama sistemi yerine damlama sulama sistemine geçmesi gerektiğine işaret ederek, "Damlama Sulama Projesi'ni Alaşehir'de ilk olarak Akkeçili köyünde uygulamaya başladık. Devlet bu tür projeleri yüzde 75 hibe ile destekliyor. Akkeçili köyü bu proje için 375 bin TL destek aldı. Projenin birinci bölümü bitme aşamasına geldi. Biz ilgili kurumlar olarak sistemin uygulanabileceği köylerimizde uzmanlarla birlikte teknik ve ekonomik açıdan bilgilendirme yapıyoruz. Artık salma sulama sistemi ile sulama yapmanın bir anlamı yok. Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek kapalı devre sulama yöntemi olan damlama sulama projesine geçmenin zamanı geldi. Damlama sulama sistemine uygun olan tüm köylerimizin bu projeden faydalanması istiyoruz." dedi.
Belediye Başkanı Kadir Daş ise ilçede sulama faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Daş, "Avşar Barajı'mız 540 km. kare bir havzaya sahiptir. Toplam sulanabilir alan 120 bin dekardır. Sulanabilir arazinin ancak 70 bin dekarı sulanmaktadır. Kanaletler vasıtası ile 11 bin ayrı parselde 7 bin 500 çiftçinin bağ alanı sulanmaktadır. Salma sulama yerine damla sulama yöntemi ile su kaynaklarımız kullanılırsa israf mutlaka azalacaktır. Bu yöntem ile hem maliyet hem de işçilik azalacaktır. Devletimiz teşvik amacıyla sıfır faizli krediler ve yüzde 75 hibe ile bu yönteme geçilmesini sağlıyor. " dedi.
Daha sonra Tarımsal Proje Sulama Danışmanlık firmasından Yüksek Ziraat Mühendisi Yaşar Emekli ve CBÜ Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yard. Doç.Tamer Kuşaksız, damla sulama sisteminin yararlarını anlattılar, üreticilerin bu konuda ki sorularını cevapladılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile