Alasehir'de Ilk Kez Üniversite Sinavi Yapildi

Alasehir'de Ilk Kez Üniversite Sinavi Yapildi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde ilk defa Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yapildi. 17 merkezde, 3 bin 250 aday sinava girdi.

Manisa’nin 100 bin nüfusu geçen ilçelerinden biri olmasina ragmen her yil ÖSYM sinavlari için baska ilçelere gitmek zorunda kalan Alasehir ve yakin çevresindeki ilçelerde yasayan adaylar, bu yil ilk kez Alasehir’de sinava katildi.

Ögrenci, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) bu yil Alasehir ilçesini de sinav merkezleri arasina dahil etti. ÖSYM tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) Alasehir’de 17 merkezde, 3 bin 250 aday katildi.

Sinavda 470 ögretmen ve idareci görev yapti. Konuyla ilgili açiklama yapan Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, “Her yil Alasehir ve Sarigöllü ögrenciler, Salihli’de sinava girmek zorunda kaliyorlardi. Sinavlarin Alasehir’de de yapilabilmesi için kaymakamlik, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismalar yaptik. Çalismalarimiz ilgili kurumlar tarafindan olumlu karsilanarak, sinavlarin Alasehir’de yapilmasina karar verildi.

Alasehir’mize hayirli ugurlu olsun. Bundan sonraki sinavlarda insallah ilçemizde yapilmaya devam edilecektir. Bu sinava yaklasik 3 bin 250 ögrenci, 470 okul idarecisi ve ögretmenimiz görev yapacak. 17 ayri merkezde bu sinavlar gerçeklesecek. Daha önce baska ilçelere sinavlara gidiyorlardi, trafik stresi, trafik yogunlugu yasiyorlar, maddi olarak kendilerine külfet de oluyordu. Artik bunun da önüne geçilmis oldu. Tüm ögrencilerimize cani gönülden basarilar diliyorum“ dedi.

Daha önceki senelerde sinava Denizli’de girmek zorunda kaldiklarini dile getiren ögrenci velisi Halil Pala, "Alasehir gibi yakin bir ilçemizde sinavin olmasi güzel bir sey. 1 sene önce Denizli’ye gittik. Sabah namazinda uyanip, yorgun olarak yol gidip bir de sinava girmistik. Bugün evde kahvaltimizi yaptik ve simdi sinava giriyoruz" dedi.

Sarigöl’den gelen ögrenci Sinan Ulas da bu yil sinava Alasehir’de girmekten dolayi mutlu oldugunu dile getirerek, "Sarigöl ve çevre köylerden insanlar artik Alasehir’e daha rahat ulasabilecek. Salihli bize 1 saat uzakliktaydi, Alasehir ise 20 dakika. Sarigöl’e yakin oldugu için Alasehir’de yakinlarimiz da var. Her açidan bizim için çok iyi oldu" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile