Alasehir'de Lezzetli Yemekler Birbiriyle Yaristi

Alasehir'de Lezzetli Yemekler Birbiriyle Yaristi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde 5. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri muhteviyatinda düzenlenen "Üzüm Lezzetleri Yarismasi" düzenlendi.

Manisa’nin Alasehir ilçesinde 5. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri devam ediyor. Festivalde üzümle yapilan "Üzüm Lezzetleri Yarismasi" düzenlendi.

Jüri üyeligini Yasar Çataldere, Ferhat Kabatas, Hüseyin Korkmaz, Esra Gizem Güngör, Hacer Karagöz ve Ayla Sevimli yaptigi yarismada birbirinden lezzetli tarifler izleyenlerin ve jüri üyelerinin gözünü doldurdu.

Yemeklerde lezzet, görünüs ve emek üzerinden degerlendirme yapilan yarismada Ümran Yesil 53 puanla birinci, Zehra Eris 52 puanla ikinci ve Seçil Özdemir 49 puanla üçüncü oldu.

Yarismanin ardindan açiklamalarda bulunan Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, "Bu yil üzüm festivalinde üzümlü lezzetler yarismasi düzenledik. Birbirinden lezzetli tatli, tuzlu, etlisine kadar ürünlerimiz yaristi. Kadinlarimiz sergiledikleri ürünleriyle hem sunumuyla, hem tadiyla kiyasiya yaristilar. Amacimiz sultaniye üzümün hak ettigi yere ulasmasi ve onun katma degerli ürünlerin içerisinde yer almasinin saglanmasi. Bu tür çalismalarla insallah sultaniye üzümü tüm lezzetlerin arasinda tat vermeye devam edece" dedi.

Yarismada birinciye yarim, ikinciye çeyrek, üçüncüye gram altin verilirken, yarismaya katilanlarin tümüne içerisinde çesitli hediyeler bulunan birer çanta verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile