Alaşehir'de Üzüm Bağlarındaki Dolu Zararı

MANİSA - Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarının dolu ve fırtına nedeniyle zarar gördüğü yaklaşık 3 bin dekar arazinin afet bölgesi ilan edilmesini isteyeceklerini bildirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanvekilliği görevini de yürüten Sorman, ilçeye bağlı Yeşilyurt ve Killik beldeleri ile Caberfakılı, Gümüşçay, Ilgınköy, Çakırcalı ve Zobran köylerinde zarar gören bağlarda incelemelerde bulundu.

Sorman, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece meydana gelen dolu ve fırtına nedeniyle bağların zarar gördüğünü, bunun gelecek yıl üretimini de kapsadığını söyledi.

Bağların bazılarının sigortasız olduğunu belirten Sorman, "Çiftçilerimiz bağlarını sigorta yaptırmış olsaydı zarar sigorta tarafından karşılanacaktı. Fırtına ve doludan dolayı bağlar yere yatmıştır. Hükümet yetkililerine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza konuyu iletip bu bölgenin acilen afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi için talepte bulunacağız. Yaklaşık 3 bin dekar arazide hasar meydana gelmiştir. Bu, üzüm rekoltesini de etkileyecek bir rakamdır" dedi.

Hasar tespitine yarın başlanacağı bilgisini veren Sorman, işlemler tamamlandıktan sonra sigortalı araziler için çiftçilere kısa sürede ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile