Alasehir'in Üzüm Festivaline Muhtesem Final

Alasehir'in Üzüm Festivaline Muhtesem Final

Manisa’nin Alasehir ilçesinde 5. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri çerçevesinde çiftçilerin özenle yetistirdigi üzümler birbiriyle yaristi. Festivalin son gününde sahne alan Sila ise birbirinden güzel parçalarini Alasehirliler için seslendirdi.

Manisa’nin Alasehir ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri "En Güzel Üzüm" yarismasiyla devam etti. Çiftçiler tarafindan yetistirilerek jüri üyelerine sunulan üzümler renk, tat, tane standardi, temizlik ve hastalik kriterleri üzerinden degerlendirildi. 68 Sultaniye üzüm üreticisinin katildigi yarismada ilk üçe giren yarismacilar tam, yarim ve çeyrek altin ile ödüllendirildi. Yarismaya katilan tüm yarismacilara ise 10’ar adet kelter 10’ar adet bag diregi, gübre ve zirai ilaç destegi verildi.

Sultaniye üzüm yarismasinda 156 puanla Filiz Usak birinci, 150 puanla Hüseyin Birgül ikinci, 148 puanla Yusuf Bozbay üçüncü oldu.

Öte yandan bu yilki yarismada ihracat ürünü olarak yetistirilen Anadolu menseili üzüm çesiti Thomson için de ayri bir yarisma düzenlendi.

Ilk kez düzenlenen ve 10 yarismacinin katildigi yarismada 149 puanla Birol Önel birinci, 148 puanla Özgür Avci ikinci ve 142 puanla Ramazan Bayram üçüncü oldu.

Yarismada konusan Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, "Festivalimizin 7. gününü, Alasehir’imizin 5 Eylül kurtulus gününü kutluyoruz. 5 Eylül bizim için önemli. Kurtulusumuzda rol oynayan basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu ugurda hayatini kaybeden tüm sehitlerimizi rahmet le aniyorum. Ruhlari sad olsun. En güzel üzüm yarismasi yapiyoruz. Afet niteliginde yagislardan dolayi hastaligin kol gezdigi bir ortamda bu mevsimde, bu sartlarda eger üretebiliyorsa insanlar, iste gerçek çiftçiler onlar. Ana kalem Alasehir’imizin gerçek üzümü Sultaniye üzümü, Alasehir üzümü deyince sadece sultaniye üzümüyle kalmiyoruz. Türkiye’nin her tarafina her türlü üzümü iç ve dis piyasaya gönderebiliyoruz. Böylece hem istihdama hem de Türkiye ekonomisine katki sunuyoruz. Çiftçi bu milletin efendisi ama fiyatlar karsisinda da eziliyorsunuz. Iste biz bu gün üzümlerimizin birincisine tam altin, ikincisine yarim, üçüncüsüne çeyrek altin veriyoruz. Bun yaninda tüm yarismacilarimiza 10’ar adet kelter, 10’ar adet bag diregi, mazot, gübre ve zirai ilaç destegi veriyoruz ve buradan herkes birinci olarak çikmis olacak" dedi.

Yarismada üzümü üçüncü olan Ramazan Bayram, sag olsun baskanimiz sayesinde bu ödülleri aldik. Bütün üreticilerin emegine saglik. Çok güzel üzüm yetisirmisler. Baskanimizda emeginin karsiliginda herkese hediyeler veriyor. Çok güzel üzüm yetistirdik ve emegimizin karsiligini aldik, dedi.



Sila konseri Alasehirlileri mest etti

Festivalin son gecesinde ünlü sanatçi Sila sahne aldi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’ni doldurup tasiran Alasehirliler sarkilara eslik ederek doyasiya eglendi. Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ve Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ergün Aksoy Sila’ya çiçek ve Sultaniye üzümü hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile