Albay Üçok, Sahte Çürük Raporu Davasından Tahliye Edildi

Sahte çürük raporu davasında tutuklu yargılanan askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok tahliye edildi. Üçok, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

Sahte çürük raporu davasında tutuklu yargılanan askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok tahliye edildi. Üçok, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugaytepe, Erdem Kılıç ve Ömer Uçar getirildi. Tutuksuz sanıklar Hayrullah Çelebi, Fehmi Suna, İsmail Es, Tahir Mete Turan ve Taylan Özgür Düşko ile müştekiler Bülent Şakrak, Veli Kuzlu, Turgut Tolga İyitaş, Ozan Güleç, Levent Pehlivan da duruşmaya katıldı.

    Oyuncu Bülent Şakrak sanıklardan şikayetçi olmadığını belirtti. Sanıklardan hiç kimseyle görüşmediğini ifade eden Şakrak, askerlik konusunda da kimseyle görüşmediğini, kimseye para vermediğini söyledi. Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti.

    Tutuklu sanık Ahmet Zeki Üçok da, duruşmada ifade veren müştekilerin hiçbirinin kendisini tanımadığı yönünde ifade verdiğini hatırlatarak sanıklardan Murat Tugay Tepe’nin yaptığı eylemlerden haberi olmadığını savundu. Dosya kapsamında örgüt lideri ve üyesi olarak gösterilen kimselerle telefon görüşmesi olmadığını da vurgulayan Üçok, “Ben geçen hafta Balyoz soruşturması kapsamında tutuklandım. Dolayısıyla bu dosyadan tahliye edilsem bile cezaevinden çıkma ihtimalim yoktur. Dolayısıyla delillere etki etme ya da karartma ihtimalim bulunmamaktadır. 22 ayı aşkın süredir tutukluyum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

    Mahkeme, Üçok’un üzerine atılı suçlardan bir kısmının niteliğinin değişme ihtimali ve yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile