Aldigi Lüks Otomobil Ile Hayal Kirikligi Yasayan Adam, Araca Çekici Üzerinde Sehir Turu Attirdi

Aldigi Lüks Otomobil Ile Hayal Kirikligi Yasayan Adam, Araca Çekici Üzerinde Sehir Turu Attirdi

Antalya’da 5 yil önce aldigi lüks otomobilin hatali çikmasinin ardindan üzerine “Markanin ayipli malidir, 5 yildir yatmakta” yazarak Yargitay’dan gelecek olan karari bekleyen Mustafa Aydemir, bu kez araci çekiciye yükleyerek sehir turu attirdi. Yasadiklarini anlatan Aydemir, “En azindan araç ile gezemiyoruz çekici üzerinde gezdirelim. Yata yata bir sey olmasin diye çekici üzerinde gezdirecegim” dedi.

Antalya’da yasayan Mustafa Aydemir, 7 Subat 2017 tarihinde Mercedes marka C-200 d AMG tipi 2017 model araci 136 bin TL’ye satin aldi. Iddiaya göre, araç alindiktan 3 ay sonra 5 bin kilometrede yag ikaz lambasi yanmaya basladi.

Uyari isiginin ardindan araci aldigi servise götüren Aydemir, servisin araca yag ilave yapmasinin ardindan ’olumsuzluk yok’ yaniti alarak yoluna devam etti. Bunun üzerine aracina binmeye devam eden Aydemir, 10 bin ve 43 bin kilometrede de ayni sorun ile karsilasti.

Yargitay’a tasindi

Bunun üzerine Aydemir bir kez daha servise giderek aracinin yenilenmesini istedi. Servis yetkilileri ise sorunun aracin yeni oldugu gerekçesi ile meydana geldigini ve ilerleyen süreçlerde ortadan kalkacagini belirterek, Aydemir’in istegini geri çevirdi. Aydemir ise olayi mahkemeye tasidi. Dava sürecinde mahkeme Aydemir’i halki bularak, aracin yenisi ile degistirilmesi yönünde karar verdi. Servis yetkililerinin itirazi üzerine dava istinaf mahkemesinden dönerek Yargitay’a tasindi.

Yargitay’dan gelecek olan karari bekliyor

Yargitay’dan gelecek olan karari bekleyen Aydemir, bu kez yillardir isyerinin önünde park halinde bulunan aracini çekiciye yükleyerek sehir turu attirdi. Üzerinde “Markanin ayipli malidir, 5 yildir yatmakta” olan araç çekici üzerinde vatandaslarin da büyük dikkatini çekti.

“Dava açtik, dava kazandik”

Yasadiklarini anlatan Aydemir, “2017 yilinda araci aldim. Yag eksiltmesinden ötürü 5 bin kilometrede yag ikaz lambasi yandigi için servise basvurdum. Daha sonra 10 bin kilometrede yine yandi. Tekrar gittim. Bu kez turba arizasindan olabilir dediler. Bu modellerin yag eksilttigini söylediler. Bas usta ise normal olmadigini söyledi.

Ben de is emlagi açtirdim. 43 binde araç motor arizasi verdi. Aracin degistirilmesini istedim. Yardimci olmadilar. Dava açtik, davayi kazandik. Davayi kazandiktan sonra hakim karar verdi. Ayipli maldan ötürü sifiri ile degistirilmesini yönünde karar verdiler. Firma istinafa gitti karar buradan döndü. Yargitay’a gönderdik” dedi.



“5 yil yata yata çürüdü”

Aracinin 5 yildir yattigini belirten Aydemir, “5 yil araç yata yata çürüdü. Herkese ayni seyi anlatmak zorunda kaldim. Ben magduriyetimin giderilmesini istiyorum. Tüketici olarak bunu istiyorum. Magduriyetimin giderilmesi için bir çaba da yok. Sonuçta ben bir tüketiciyim. Benim sadece geçimimin bu araç oldugunu düsünelim 5 yil insan ne yapar? Marka markasinin arkasinda durmasi gerekir. Bu sekilde uzatilmasi dogru mu?” diye konustu.



“Binerek gezemedim çekici ile gezdirmek istedim”

Araci çekiciye yükleme amacini anlatan Aydemir, “En azindan araç ile gezemiyoruz çekici üzerinde gezdirelim. Yata yata bir sey olmasin diye çekici üzerinde gezdirecegim. Araç için de bir degisiklik olsun. Binerek gezemedim çekici ile gezdirmek istedim. Insanlarin magdur edilmemesi gerekir. Bir çözüm bulunmasi lazim. Bir araç 5 yil yatar mi?” sözlerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile