Ales başvuruları başladı

Ales başvuruları başladı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi için başvurular bugün başladı. ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandı. Ayrıca DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM - DGS sınav sonuçları açıklanıyor. ÖSYM DGS sınav sonuçları 20 Ekim 2010 saat 16:00'da açıklanıyor. ÖSYM DGS sınav sonuçları sorgulama paneli ile ÖSYM DGS sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

2010-DGS merkezi genel yerleştirme sırasında açık kalan ve kaydolmama nedeniyle boş kalan yükseköğretim programları kontenjanlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlandı.


Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi için başvurular bugün başladı.ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandı.

BAŞVURMA İŞLEMİ
Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Bilgi Formunun edinilmesi

Sınava girmek isteyen adaylar, 2010-ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2010-ALES Sonbahar Dönemi

Ales başvuruları başladı Başvuru Kılavuzu (14.10.2010)

Ales başvuruları başladı Aday Bilgi Formu

Ales başvuruları başladı Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol

Ales başvuruları başladı Başvuru Merkezleri


b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi Başvurular aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır:

Son iki yıl içinde (2008, 2009) yapılan ALES sınavlarına başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar, 2010-ALES Sonbahar Dönemi başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilirler (Son iki yıl içinde yapılan ALES sınavlarına başvuru merkezi aracılığıyla değil internet üzerinden bireysel olarak başvuran adaylar, 2010-ALES Sonbahar Dönemi başvurularını tekrar internet üzerinden bireysel olarak yapamazlar. Bu adayların başvurularını başvuru merkezinden yaparak başvurudaki fotoğraflarını yenilemeleri gerekmektedir.).

Son iki yıl içinde yapılan ALES sınavlarına başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır (Başvuru merkezleri ÖSYM'nin
https://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.).

c) Başvurma için randevu alınması

Başvurusunu başvuru merkezinde yapacak adayların, başvuru merkezinden sınava başvurma süresi içerisinde, randevu almaları gerekir. Randevunun, başvurunun yapılacağı başvuru merkezinden alınması zorunludur. Randevu, adayın bir yakını tarafından da alınabilir.

d) Sınav ücretinin yatırılması
Bütün adaylar 40,00 TL olan sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar ÖSYM'nin internet sayfasındaki "Y.U. Numarası Edin" başlıklı alandan aldıkları numarayı, T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdırlar.

KKTC’DEN BAŞVURAN ADAYLAR

Sınava KKTC’den başvuracak olan adaylar, KKTC ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine başvurarak sınav ücretini yatıracakları banka hesap numarasını öğrenecekler, sınav ücretini bu banka hesap numarasına yatıracaklar, başvurularını Sınav Merkezi Yöneticiliğine yapacaklardır. Bu adaylar internet üzerinden bireysel başvuru yapamayacaklardır. Başvuruda banka dekontunun bir örneğini Başvuru Merkezine vereceklerdir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile