Aleviler Örgütleniyor

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Sami Yılmaz, Türkiye'de 20 yıl öncesine kadar 'Alevi' ismi geçen tek bir örgüt olmadığı gibi Alevilerin kendini tanıtmaktan korktuğunu ifade ederek, "Artık, yüzlerce Alevi Kültür Merkezlerimiz, onlarca konfederasyonumuz var. Bunlar aleviler için son derece önemli” dedi.

Adana Alevi Birliği tarafından, 'Sivas Katliamı' kapsamında düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. ‘Unutma Unutturma Akarsular Hasret Kaldı Çimene’ sloganıyla Doğal Park Amfi Tiyatro’da organize edilen etkinlikte, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Semah Grubu bir gösteri sundu. Alevi deyişleri ve sazlar eşliğinde yapılan semah gösterisi, katılımcılardan büyük alkış topladı

Burada konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Sami Yılmaz, Alevilere düşen en önemli görevin akademisyenlere imkan oluşturmak, eserlerini değerlendiren kurumları yaşatmak olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bugün bizi burada bir araya getiren ortak değerimiz Aleviliktir. Bundan 20 yıl önce Alevi adının geçtiği tek bir örgüt yoktu ve Aleviler kendilerini tanıtmaktan korkardı. Artık, yüzlerce Alevi Kültür Merkezlerimiz, onlarca konfederasyonumuz var. Bunlar aleviler için son derece önemli” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Akdeniz ve Güneydoğu Temsilcisi Mithat Öztürk de, 'Sivas Katliamı'nın insanlığa, ortak yaşam kültürüne ve aydınlığa yönelik bir katliam olduğunu ifade ederek, “Bizim için ne 1993 yılında ateşe verilen Madımak Oteli’ndeki yangın söndü, ne de zaman aşımı ile düşürülen dava sona erdi. Biz bitti demediğimiz sürece bu dava bitmeyecek. Madımak Oteli, 'utanç müzesi'ne dönüştürülünceye ve katliamın üzerindeki karanlık perde aralanıncaya kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile