Alevlerin Evlerine Yaklastigini Gören Vatandaslarin Korku Dolu Anlari

Antalya’nin Serik ilçesinde meydana gelen yanginda vatandaslar, bir yandan evlerinin yanmamasi için diger yandan canlarini kurtarmak için mücadele ettiler. Bazi vatandaslarin alevlerin evlere yaklasmasi sebebiyle yasadiklari panik ve korku cep telefonu kamerasi tarafindan anbean kaydedildi.

Serik ilçesine bagli Sariabali Mahallesi Terziler mevkiindeki kirsal alanda dün gece saat 23.00 siralarinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Rüzgarin da etkisiyle alevler evlere yakin bölgede bulunan agaçlik ve çamlik alana siçradi. Vatandaslarin haber vermesi ile bölgeye Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli 11 arazöz, 3 su ikmal araci, 1 dozer, 3 ilk müdahale araci ile Antalya Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler alevlerin evlere siçramamasi için yogun çaba sarf ederken, yangin 4 saat sonra kontrol altina alindi ve sogutma çalismalarina baslandi.

Yangini siddetli oldugu anlarda alevlerin evlerine yaklastigini gören vatandaslarin çabalari ve yasadiklari korku da cep telefonlariyla kaydedildi. Kimsenin yaralanmadigi yanginda 5 dönümlük zeytinlik alan ve 0,5 hektarlik ormanlik alanin zarar gördügü ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile