Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde 'Yasama Semineri' Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Genel Sekreterliği organizasyonuyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde, ‘Yasama Semineri’ düzenlendi.

Seminerde TBMM ile ilgili temel kavramlar ve kurumların tanıtımı, TBMM Genel Kurulu’nda Kanun Yapım Süreci, Parlamenter Denetim Yolları ve Yasama, Kanun Yapım Tekniği, Meclis web sayfasının tanıtımı ve TBMM’de kariyer meslekler ve staj imkanları ele alandı.Yasama Uzmanları Derneği (YUDER)’nin de desteği ile düzenlenen seminerin kapanışında konuşan Ali Fuad Başgil, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, yasama çalışmalarının çok bilinen konular olmadığını belirterek, fakülte öğrencilerinin bu çalışmaları yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.

Seminerin kendisi ve öğrenciler için bir ilk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tiftik, kariyer meslekler hakkında bilgiler verilmesinin öğrencileri motive ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile