Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi Hizmete Girdi

Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi Hizmete Girdi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan ilçe genelinde yapilan gençlik kütüphanelerine bir yenisi daha eklendi. Ögrenciler, hizmet vermeye baslayan Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’ne yogun ilgi gösterdiler.

Sehitkamil ilçesine su ana kadar 21 gençlik kütüphanesi kazandiran Sehitkamil Belediyesi, 22’nci Gençlik Kütüphanesi’ni Yaprak Mahallesi’nde hizmete aldi. Daha önce aile merkezi olarak kullanilan sosyal tesis, yapilan çalismalar sonucunda gençlik kütüphanesine dönüstürüldü. Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’nin hizmete alinmasiyla birlikte ögrenciler, yogun ilgi gösterdiler. Ögrencilere nitelikli ve hijyenik ortamda ders çalisma imkani sunulurken, sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarina da dikkat ediliyor.

“Tüm ögrencilerimizi, gençlerimizi kütüphanemize bekliyoruz”

Gençlik kütüphanesinin, farkli yas gurubundan ögrencilere hitap ettigini kaydeden Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi görevlisi Irem Toksoy, “Sehitkamil Belediyemiz, gençlik kütüphaneleri arasina, Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’ni de ekledi. Kütüphanemizin açilmasiyla birlikte gençlerimiz, yogun ilgi göstermeye basladilar. Kütüphanemizde; KPSS’ye hazirlanan, üniversiteye hazirlanan, liselere giris sinavina gelip hazirlanan ögrencilerimiz var. Ögrencilerimiz, burada sessiz bir ortamda ders çalisma imkani buluyorlar. Türk ögrencilerimizin yani sira Suriye uyruklu ögrencilerimiz de kütüphanemize yogun ilgi gösteriyor. Onlar da dil gelisimini gelistirmek için buradaki kaynak kitaplarimizdan faydalaniyorlar. Çesitli bünyelerde her yas grubuna uygun öykü, roman ve kaynak kitaplarimiz var. Ögrencilerimiz, gelip gençlik kütüphanemizden en iyi sekilde yararlaniyorlar. Tüm ögrencilerimizi, gençlerimizi kütüphanemize bekliyoruz” dedi.

“Türkçemi gelistirmek için gençlik kütüphanesine geliyorum”

Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’nin kendilerine büyük katki sundugunu dile getiren Suriyeli Sena Muhammed, “Türkçemi gelistirmek için gençlik kütüphanesine geliyorum. Burada hocalarimiz, bizlerle yakindan ilgileniyorlar, Türkçeyi daha iyi ögrenmemiz için ellerinden gayreti gösteriyorlar. Burada sessiz ve sakin bir ortamda çalisma imkanimiz oluyor. Burada Türkçemi daha da gelistirecegime inaniyorum. Gerçekten bu gençlik kütüphanesi, bizler için de çok güzel oldu. Burada her türlü kaynak kitaplarindan da yararlanabiliyoruz. Ben diger tüm arkadaslarimin da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Sehitkamil Belediyemize bizlere bu imkani sundugu için çok tesekkür ediyorum. Bizlere her konuda destek olan hocalarimiza da ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile