Ali Tezel‘in Yargılanmasına Başlandı

Eşini yaraladığı, tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında Üsküdar 3.

Eşini yaraladığı, tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında Üsküdar 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Ali Tezel‘in 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava duruşmasında Ali Tezel ile eşi Meryem Tezel ve taraf avukatları hazır bulundu. Tezel‘in yüzünü yaraladığı iddiasıyla ‘Müşteki Sanık‘ sıfatıyla ifade veren Meryem Tezel, mahkemede eşinden şiddet gördüğünü söyledi.

    Ali Tezel‘in, Mayıs 2010’da Meryem Tezel‘i bıçaklaması olayıyla ilgili davanın ilk duruşması tarafların birbirilerine yönelik karşılıklı suçlamalarıyla geçti. Meryem Tezel, olay sırasında eşinin kendisine saldıracağını anlayarak kendisini banyoya kilitlediğini söyledi. Meryem Tezel yaşananları mahkeme heyetine şöyle anlattı: “Kapıyı kırıp banyoya girdi. Elinde bıçak vardı. Direk kulağıma yapıştı. ‘Çabuk parayı ver, yoksa kulağını keseceğim‘ dedi. Ben de vermeyeceğimi söyleyince, kulağımı kesti, sonra da bıçağı kalçama sapladı. Beni yere yatırıp, dizleriyle göğsüme doğru vurdu. Kendisine parayı veremeyeceğimi, o parayla boşanma davası açacağımı söyleyince, ‘Para lazımsa git o…luk yap. Sen o işi çok yaparsın. Akşam seni bu evde görmeyeceğim. Seni burada görürsem öldürürüm.”

    “DÖVMEDİM, BIÇAKLAMADIM”

    Üsküdar Aile Mahkemesi’nde 6 ay evden uzaklaştırma cezası alan Ali Tezel ise eşinin yalan söylediğini iddia etti. Meryem Tezel’in ‘Aylık 100 bin lira kazanıyor’ iddiasına rağmen mahkeme heyetine kazancının aylık 10 bin lira olduğunu belirten Ali Tezel, “Amacım parayı almaktı. Kapıyı kırdım ve paranın yerini göster dedim. Mutfakta bir yere saklamış. Yerini gösterdi, parayı aldım. Kendisini yaralamadım, tehdit ve hakaret etmedim. Üstelik olaydan sonra 1 hafta boyunca aynı evde yaşadık. Bahsedilen bıçak 25 cm uzunluğunda kurban bıçağı. Ben onu kesinlikle elime bile almadım. Tartıştık ancak bıçaklama veya yumruklama izi yoktu.” savunmasını yaptı.

    Ali Tezel’in yüzündeki tırnak izinden dolayı sanık olarak da ifade veren Meryem Tezel’in avukatı M. Akif Kaya, mahkeme heyetine müvekkilinin olay günü giydiği kanlı elbiseyi sunabileceğini ve olaya şahit olan çocuklarının pedagog eşliğinde ifadelerinin alınabileceğini söyledi.

    Mahkeme heyeti, tarafların delillerinin toplanması ve çocukların ifadeleri ile kanlı elbisenin sunulmasına karar vererek duruşmayı 22 Kasım 2011 tarihine ertelendi.

    Bu arada duruşma çıkışı görüntü alınmasını istemeyen Ali Tezel‘in yangın merdivenlerinden kaçtığı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile