Aliağa Belediyesi 5 Yıllık Yol Haritasını Belirliyor

Aliağa Belediyesi 5 Yıllık Yol Haritasını Belirliyor

Aliağa Belediyesi, 2010â€"2014 yıllarını kapsayacak şekilde Stratejik Plan hazırlıklarına başladı

Aliağa Belediyesi, 2010â€"2014 yıllarını kapsayacak şekilde Stratejik Plan hazırlıklarına başladı. Çalışmalar Stratejik Plan Danışmanı Ali Rıza Avcan danışmanlığında yürütülecek. Yılsonunda belediye meclisine sunulması hedeflenen Stratejik Plan'ın Aliağa'nın 5 yıllık yol haritası olacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "İlçemizde yaşayan hemşerilerimizin, kurumların, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, derneklerin ve kanaat önderlerinin beklenti, öneri ve düşünceleri doğrultusunda 5 yıllık yol haritamızı ortak akılla belirleyeceğiz" dedi.
BAŞKAN OĞUZ; "ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN 5 YILLIK YOL HARİTASI HAZIRLANACAK"
Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasının yanı sıra hesap verilebilirliğin ve mali saydamlığın çok önemli olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Hazırlanacak Stratejik Plan kurumumuzun orta ve uzun vadeli amaçlarımızı, temel ilke ve politikalarımızı, öncelikli hedeflerimizi, hedeflerimize ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemleri konusunda rehber olacak. Ayrıca planlı bir şekilde hizmet üretmek, bu hizmetlerle ilgili etkin politikalar geliştirmek, yapılacak projelerin bütçelerle desteklenmesini ve uygulamaları etkili bir şekilde izleyip değerlendirme yapma imkanı bulacağız" dedi.
"ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ"
Nüfusu 50 Bini geçen şehirlerde Stratejik Plan hazırlamanın zorunlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Aliağa Belediyesi'nin ilk kez Stratejik Planı hazırlanacak. Planı konuyla ilgili eğitim alan birimlerimizin çalışanları tarafından yapılacak. Planın hazırlanması sürecine tüm belediye çalışanları katılacak. Bu süreçte meclis üyelerimiz, birim müdürlerimiz ve tüm belediye çalışanlarımız Aliağa Belediyesi Stratejik Yönetim ve Planlama Eğitimi'ne katılacak. Sonraki süreçte de kentimizin geleceğine ilişkin beklenti öneri ve düşüncesi olan tüm kurumların, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, derneklerin ve kanaat önderleriyle Aliağa Belediyesi'nin 5 yıllık yol haritasını çizeceğiz" dedi.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK
Aliağa Belediyesi Stratejik Yönetim ve Planlama Eğitimi'ne Stratejik Plan Danışmanı Ali Rıza Avcan'ın yansı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Danışmanları; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof Dr. Gülgün Tosun ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tanju Tosun ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ayşegül Türk ve Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Meltem Onay Özkaya da katılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile