Aliağa'da Çöp Konteynerlerine Yeni Düzenleme

Aliağa Belediyesi yurttaşlardan gelen istek doğrultusunda şehir içi trafiğini aksatmamak için trafiğin yoğun olduğu İstiklal ve Fevzipaşa caddeleri üzerinde bulunan çöp konteynırlarının yerini değiştirdi

Aliağa Belediyesi yurttaşlardan gelen istek doğrultusunda şehir içi trafiğini aksatmamak için trafiğin yoğun olduğu İstiklal ve Fevzipaşa caddeleri üzerinde bulunan çöp konteynırlarının yerini değiştirdi. Çöp konteynırları bulundukları bölgedeki en yakın sokağa taşıdı.
Kent içi trafiğinin yoğunluğunu rahatlatmak için yurttaşlardan da gelen talepler doğrultusunda yapılan bir çalışma olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Yurttaşlarımızdan da gelen istekleri göz önünde bulundurarak gerek kent içi trafiğini rahatlatmak gerekse kent estetiğini daha güzel hale getirmek için İstiklal ve Fevzipaşa caddeleri üzerinde bulunan çöp konteynırlarını bulundukları bölgedeki en yakın sokaklara taşıdık. Bu şekilde ana caddelerde oluşan trafik sıkışıklığının bir nebzede olsa rahatlayacağını düşünüyorum" dedi. Günlük 60 ton civarında çöp toplandığını bunun da kişi başı yaklaşık 1 kilograma denk geldiğini belirten Başkan Oğuz "Çöp toplama hizmetlerimizi halk sağlığını ön planda tutarak yapıyoruz. Kent genelinde 2 Bin 672 çöp konteynırımızı çöpler topladıktan sonra haftanın 2 günü düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Halk ve çevre sağlığını korumak için vatandaşlarımızın da çöp poşetlerini konteynırlar haricinde kaldırımlara, köşe başı gibi noktalara bırakmamalarını rica ediyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile