Aliaga'da Engelleri Kaldiran Egitim Açiklamasi Isaret Dili Kursu Açildi

Aliaga'da Engelleri Kaldiran Egitim Açiklamasi Isaret Dili Kursu Açildi

Izmir’de Aliaga Belediyesi, isitme engelli bireylerin toplumla iletisim olanaklarini artirmak ve vatandaslarin isitme engellilerle rahatça iletisim kurabilmelerini saglamak amaciyla ücretsiz isaret dili kursu açti.

Isitme engelli vatandaslar ile daha güçlü bir iletisim kurabilmek amaciyla ilk olarak kendi personeline isaret dili kursu veren Aliaga Belediyesi, gelen talep üzerine kursun tüm vatandaslar için verilecegini duyurarak egitimleri baslatti. Aliaga Gençlik Merkezinde Isaret Dili Egitmeni Zümra Bozkurt tarafindan verilen egitimlerde, kursiyerlere isitme engelli vatandaslarin iletisim kurma sekilleri ile isaret dilinin tarihçesi ögretiliyor.

Isitme engelli bireylerin sosyal hayatlarini kolaylastirmayi hedeflediklerini belirten Isaret Dili Egitmeni Zümra Bozkurt, “Isaret dili egitimini daha önce vatandas ile sürekli iletisim halinde olan Belediye personeli için verdik. Gelen talep üzerine kursumuzu tüm vatandaslarimiz için vermeye basladik. Kursumuz 120 saatten olusuyor. Kursiyerlerimiz egitim sonunda günlük hayatta isitme engelli bireyler ile daha rahat iletisim kurabilir hale geliyor. Aliaga halkinin göstermis oldugu ilgiye ve böyle önemli bir kursun açilmasini saglayan Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile