Aliaga Ihracatta Türkiye'deki En Yogun Ikinci Gümrük Oldu

Aliaga Ihracatta Türkiye'deki En Yogun Ikinci Gümrük Oldu

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek, "2021 yili 7 ayin sonunda Aliaga gümrügü, geçen yilin ayni dönemine göre ihracat rakamini yüzde 45 arttirarak yaklasik 10 milyar dolar ile Türkiye’deki en yogun ikinci gümrük olarak kayitlara geçmistir" dedi.

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi, eylül ayi olagan meclis toplantisini Meclis Baskan Yardimcisi Tarkan Avci baskanliginda Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve meclis üyelerinin katilimiyla video konferans yöntemiyle gerçeklestirdi. Toplantida görüsülen temmuz ayi mizanlari oy birligiyle onaylandi. Agustos ayi faaliyet raporunun da üyelerle paylasildigi meclis toplantisi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasiyla devam etti.

"Aliaga gümrügü Türkiye’deki en yogun ikinci gümrük olarak kayitlara geçmistir"

Ihracat rakamlari ile ilgili degerlendirmede bulunan Simsek, "2021 yili 7 ayin sonunda Aliaga gümrügü, geçen yilin ayni dönemine göre ihracat rakamini yüzde 45 arttirarak yaklasik 10 milyar dolar ile Türkiye’deki en yogun ikinci gümrük olarak kayitlara geçmistir. 2021 yilinin 6 ayi sonunda Aliaga gümrügü geçen yilin ayni dönemine göre ithalat rakamini yüzde 38 arttirarak, yaklasik 6 milyar dolar ile Türkiye’deki en yogun altinci gümrük olarak kayitlara geçmistir" dedi.

Adem Simsek, 2021 yilinin ilk 8 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine de deginerek söyle devam etti:

"2021 yilinin ilk 8 ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 4 artis göstererek 976 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 70 milyon groston, netton olarak ise 47 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 345 milyon netton olarak gerçeklesirken, Aliaga yüzde 13 pay ile ikinci sirada yer aldi. Aliaga limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin sekiz aylik dönemi ile geçen yilin ayni dönemine oranla yüzde 12 artis göstererek 3 bin 831 olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2021’in ilk 8 ayinda geçen yilin ayni dönemine göre artis göstererek, 8,2 milyon TEU olarak gerçeklesmistir. Elleçlenen konteyner miktarinda yüzde 12 pay ile Aliaga, Türkiye siralamasinda besinci sirada yer almistir. Bu sonuçlarla sektörümüzdeki hareketlilik süphesiz devam edecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile