Aliagali Çocuklar Pati Park'ta Sevimli Dostlarla Bir Araya Geldi

Aliagali Çocuklar Pati Park'ta Sevimli Dostlarla Bir Araya Geldi

Aliagali minikler ‘4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü’ etkinlikleri çerçevesinde yesili, yürüyüs parkurlari, sosyal yasam alanlari ve daha birçok özelligi ile Türkiye’ye örnek olan Aliaga Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakimevini ziyaret ederek sevimli dostlar ile bir araya geldi.



’4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Güzelhisar Mahallesi’nde Aliaga Belediyesi ile PETKIM is birliginde projelendirilen Pati Parki gezen ögrenciler, bir yandan yesilin ve güzel havanin tadini çikarirken diger yandan da patili dostlarla bir arada olmanin keyfini yasadilar. Güzelhisar Mahallesi sinirlari içerisinde toplam 20 bin 750 metrekarelik kurulan Aliaga Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakimevi’nde açik ve kapali hayvan barinaklari, hayvan tibbi müdahale binasi, acil servis ve veteriner hekim hizmet binasi bulunuyor. Tesis içinde ayrica, 1.500 metrekarelik Türkiye’nin en büyük köpek parki, 125 metre uzunluga sahip islah edilmis dere, 550 metre uzunlugunda Serbest Yürüyüs Parkuru, yaklasik 3.000 metrekare alanda “Barinak Korulugu” ile otopark alanlari yer aliyor. Pati Park’ta 257 köpek, 80 kedi barinabiliyor. Türkiye’de örnek teskil edecek olan modern tesis, bakimevinden de öte sevimli dostlar ile hayvan severlerin bir araya gelerek mutlu anlar yasadigi bir sosyal yasam merkezi konumunda yer aliyor.

“Ciddi bir sahiplendirme ivmesi yakaladik”

Yüzlerce ögrencinin yani sira SOCAR Gönüllülerinin de yer aldigi etkinlikte konusan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Pati Park, SOCAR Türkiye ile birlikte gerçeklestirdigimiz çok degerli bir proje. Çocuklarimizin burayi ziyaret etmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Pati Park’ta, bir yandan sokak hayvanlarinin bakimlarini yaparken bir yandan da sahiplendirilmeleri için çaba gösteriyoruz. Sadece Aliaga’da degil Ege Bölgesi’nde ciddi bir sahiplendirme ivmesi yakaladik. Marmara Bölgesi’nden dahi sahiplenenler var. Sahiplendirme konusunda bizlere destek veren her SOCAR Gönüllülerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile