Alicik, Karatepe Sehitleri'ni Unutmadi

Alicik, Karatepe Sehitleri'ni Unutmadi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydin Il Baskani Haluk Alicik, Karatepe katliaminda hayatini kaybeden 98 sehidi unutmadi. Karatepe katliaminda hayatini kaybeden sehitleri anan Alicik; “Bu vahset hiçbir zaman unutulmayacak ve affedilmeyecektir” dedi.



8 Subat 1922 gecesi Yunan ordusu tarafindan Aydin’in yaklasik 400 nüfuslu Karatepe köyünde insanlarin evlerinin içinde vurularak ve camilerin içine doldurulup camiler atese verilerek hamile kadinlar, çocuklar ve yaslilar dahil 200’den fazla kisinin öldürüldügü Karatepe Katliami’ni unutmayan MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik, katliamda hayatini kaybedenleri andi.

18 Subat günü Karatepe’de bir insanlik draminin yasandigini belirten Baskan Alicik; “Karatepe Katliami sözde uygar dünyanin temsilcileri olarak gören isgalci Yunan Ordusu’nun bir müfreze askeri, 18 Subat 1922 gecesi, yerli Rumlarin kilavuzlugunda Karatepe Köyü’nde yaptiklari katliamdir. Sari Ahmetler, Helvacilar, Mahmutlar ve Akçalar Mahalleleri’nde oturanlari Sari Ahmetler Camisi’nde, Sekiyurt Mahallesi’nde oturanlar da Sekiyurt Cami’sinde toplayip, üzerlerine makinali tüfeklerle ates açtilar, bombalar attilar, üzerlerine çikip tek tek süngülediler, son olarak da çali parçalari ve benzinle camileri yaktilar. Sari Ahmetler Camisi’ndeki 123 kisiden 98’i sehit oldu, 25’i ise yarali olarak kaçmayi basarabildi. Sekiyurt Camisi’nde ise 56 kisi sehit edildi” dedi.



Karatepe Köyü Katliaminin, Yunan isgali süresince bölgede gerçeklestirilen en büyük sivil katliam oldugunu ifade eden Baskan Alicik "Resmi belgelere ve taniklarin anlatimlarina göre, hayatini kaybedenlerin sayisinin 200’ün üzerinde oldugu belirlendi. Türk Milleti ve ve insanlik, bu vahseti gerçeklestirenleri hiçbir zaman unutmayacak ve affetmeyecektir. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Saygiyla, hürmetle, rahmetle aniyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile