'Alınan kararlar cesurca'

'Alınan kararlar cesurca'

Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata, demokratikleşme paketine ilişkin, "Alınan kararlar cesur kararlardır. Yeterli midir? Asla değildir. Ama bu pekette çok önemli olan şey, bu paketin milli olmasıdır" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata, demokratikleşme paketine ilişkin, 'Alınan kararlar cesur kararlardır. Yeterli midir? Asla değildir. Ama bu pekette çok önemli olan şey, bu paketin milli olmasıdır' dedi.

TV8'de Selahattin Sadıkoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı demokratikleşme paketini değerlendirdi.

'Şimdi neydim, ne oldum diye düşünmek lazım' diyen Korkuata, 'Bbiz ufak şeyler söylediğimiz zaman vatan haini ilan ediliyorduk. Alınan kararlar cesur kararlardır. Yeterli midir? Asla yeterli değildir. Bu bir süreçtir. Süreçler çok önemlidir. Eğer akarsa hedefe varır, akmazsa zaten kıymeti yok. Bu olsa da arkasından daha çok şey gelecek. Toplumun bilinçlenmesi demokratik erdeminin yükselmesiyle olur. Kimse değişimin, dönüşümün önünde duramaz. Bu gelecektir. Ama mesele bunun önünün açılması meselesiydi. Bu paket bunun önünü açtı diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

'EN ÖNEMLİSİ BU PEKETİN MİLLİ OLMASI'

Değişim ve dönüşüm denilen şeyin bütün dünyada ilerlediğin söyleyen Hüsamettin Korkutata, 'Yalnız bizde değil. Ama bu pakette çok önemli olan şey; bu paketin yerli olmasıdır, bu paketin milli olmasıdır. TBMM tarafından, bu ülkenin insanları tarafından, kimsenin dayatması olmadan bu paketin ortaya konmasıdır. Çünkü sen yapmazsan dayatıyorlar artık dünyada. İnşaallah dayatılmadan diğerleri de çıkar' dedi. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile