Alişan Kapaklıkaya Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Alişan Kapaklıkaya Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Eğitimci-Yazar ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine yönelik "İlham Veren Liderlik" konulu konferans verdi.

Kapaklıkaya, Halk Eğitim Merkezi salonunda yaklaşık 2 saat süren konferansı sırasında konuşması ve hareketleri ile dikkat çekti. Konuşmasında çocukluk yıllarında başından geçenler ve üniversiteyi kazanmasında yaşadıklarını anlatan Kapaklıkaya, tatlı anıları ile izleyicileri hem güldürdü hem de ağlattı. Aile içi iletişimin güçlü olmasının ailenin birlikteliğinin de korunması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapaklıkaya, "Yüreğine merhaba dediğiniz kişinin beynine de merhaba dersiniz" anlayışından hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Gerçek liderin etrafındakilere dikkat etmesi gerektiğini belirten Kapaklıkaya, "Etrafınızdakiler sizi ya aşağı çeker, ya da yukarı. Liderlik bulunduğu konumda kendisini yukarıya doğru çekenler ve etrafındakileri de oraya doğru çektirebilen insanlardır. Etrafındaki insanlar kaliteli, mutlu, başarılı olup kendisi başarısızlığa uğramış, sıkıntı görmüş, başarısızlığa uğramış hiç bir lidere rastlamadım. Türkiye'de insanlar kurumlarına şirketlerine işe birilerini alırken kendilerinden daha düşük kapasitede insanlar alıyorlar. Sonra da ortaya cüceler topluluğu gibi bir şey çıkıyor ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Konferansı Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ile milli eğitim şube müdürleri, okul müdür ve yöneticileri izledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile