Aliyev Doğum Yıldönümünde Taşkent’Te De Anıldı

Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev, doğumunun 88. yıl dönümünde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te de anıldı.

Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev, doğumunun 88. yıl dönümünde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te de anıldı.



Azerbaycan‘ın Özbekistan Büyükelçilği, bundan sekiz yıl önce Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nde tedavi gördüğü hastanede hayata göz yuman Aliyev’in doğum yıl dönümü münasebetiyle Taşkent’teki Azeri Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenledi.

Törene Özbekistan’da yaşayan ve iş yapan Azeri işadamları, büyükelçilik mensupları ve kalabalık bir davetli kitlesi iştirak etti.

Tören başında davetliler, merkez bahçesinde kurulan dev ekranda Aliyev’in hayatını anlatan filmi seyretti. Daha sonra davetliler Azerbaycan’ın Özbekistan Büyükelçisi Namık Abbasas eşliğinde Aliyev büstüne çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Gün dolayısıyla Aliyev’i anlatan kitap ve Aliyev’ın hayalindeki projeler anlatan resim sergisi açıldı.

Azeri Kültür Merkezi’ndeki Haydar Aliyev Müzesi salonundan düzenlenen törende davetlilerle bir araya gelen Büyükelçi Abbasov, merhum lider Aliyev’i anlattı. Yıllarca Aliyev’le beraber çalışan ve onu en iyi bilen biri olarak merhum liderle yaşadığı bazı anılarını da anlatan Büyükelçi Abbasov, Aliyev’in Azerbaycan’ın bağımsızlığının öncü gücü olduğunu söyledi.



Aliyev’in dünyanın bütün gelişmelerini iyi analiz eden büyük bir analist olduğuna da dikkat çeken Abbasov,”Haydar Aliyev’in yolunu bugün İlham Aliyev takip ediyor. Onun fikirleri hayatımızın bütün sahalarında zaman geçtikçe anlaşılacak, kabul görecek ve Azerbaycan’ın geleceğine hizmet edecektir.” dedi.

Haydar Aliyev 10 Mayıs 1923'de Nahçıvan'da dünyaya geldi. Aliyev, 12 Aralık 2003'de tedavi gördüğü ABD'de vefat etti.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile