Alkolden ehliyetine el koyulan İZULAŞ şoförünün tahliye talebi reddedildi

İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışan bir baba ve kızına çarparak ölümlerine sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan İZULAŞ şoförü Hakan Türksever'in

İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışan bir baba ve kızına çarparak ölümlerine sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan İZULAŞ şoförü Hakan Türksever'in duruşması ertelendi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Türksever ve avukatı Hakan Ağcakanat ile müştekilerin avukatı Şeref Bağcı katıldı. Duruşmada, geçen ekim ayında olay yerinde keşif yapıldığı hatırlatılarak, ardından hazırlanan ve Türksever'in tali, hayatını kaybedenlerin asli kusurlu olduğunu belirten bilirkişi raporu okundu. Av. Balcı, rapora itiraz etti. Sanık avukatı Ağcakanat ise rapora itibar edilmesini istedi. Soruşturma aşamasında aldırılan bilirkişi raporunda da aynı sonucun çıktığını belirten Av. Ağcakanat, yaklaşık 5,5 aydır tutuklu bulunan müvekkili Türksever'in tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine, mevcut delil durumuna göre sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, Kahramanlar semtinde 16 Haziran 2010 tarihinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmek için kaldırımdan inen Mehmet Kaya (80) ve kızı Rahime Korkmaz (36), 35 BMN 73 plakalı belediye otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Şoför Hakan Türksever, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Türksever'in, 2007 ve 2009 yıllarında alkollü araç kullanırken yakalandığı, ilkinde ehliyetine el konulduğu, ikincisinde kaybettiğini söylediği için para cezası uygulandığı ortaya çıktı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile