Alkollü Sürücü Araci Kendisinin Kullanmadigini Söyledi, Kamera Kayitlarini Izleyince Ikna Oldu

Alkollü Sürücü Araci Kendisinin Kullanmadigini Söyledi, Kamera Kayitlarini Izleyince Ikna Oldu

Nevsehir’de kaza yapan alkollü sürücü, önce araci arkadasinin kullandigini söyledi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kamerasi görüntüsünü izleyince de araci kendisinin kullandigini itiraf etti. Daha sonra ise görüntü alan gazeteciye, “Abi siz bu saatte ne geziyorsunuz? Bu çektiklerini paylasacak misin? Bunu herkes görsün, su yola akmis. Su olmasaydi ben su an Avanos’taydim” dedi.

Kaza, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanim Caddesi Üniversite Kavsagi’nda meydana geldi. 1.33 promil alkollü olan Efe P., kullandigi 50 FE 378 plakali Volkswagen marka otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç önce orta refüje çikti, daha sonra da karsi seride geçen otomobil kaldirim taslarina çarparak durdu.

Kazayi gören vatandaslarin ihbari üzerine kaza yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobili sürdügünü iddia eden bir vatandas ile otomobilde bulunan bir kisi herhangi bir yaralanmalarinin olmadigi gerekçesi ile tedaviyi kabul etmedi.

Kaza yerine gelen polis ekipleri inceleme yaparken araçta yolcu olarak bulundugunu söyleyen Efe P.’nin konusmalarindan ve durumundan süphelendi. Araci sürdügünü bir türlü kabul etmeyen alkollü gence polis ekipleri dakikalarca dil döktü. Aracin Efe P.’nin bir yakininin üzerine olmasi nedeniyle sürücünün Efe P. olabilecegi ihtimali üzerinde duran polis ekipleri KGYS kameralarini inceledi.

Yapilan kamera arastirmasi sonrasi polis ekipleri araci Efe P.’nin sürdügünü tespit etti. Polis ekiplerinin kaza görüntüleri izletmesi sonrasi araci kendisinin kullandigini söyleyen 19 yasindaki aday sürücü Efe P.’nin yapilan alkol kontrolünde 1.33 promil alkollü oldugu tespit edildi.

Alkollü sürücü Efe P. uzun ugras sonucu araci kendisinin kullandigini itiraf ettikten sonra, “Ehliyet alali iki yil olmadi. Bu üçüncü kazam” dedi.

Görüntü alan basin mensuplarina da, “Abi siz bu saatte ne geziyorsunuz? Bu çektiklerini paylasacak misin? Bunu herkes görsün, su yola akmis. Su olmasaydi ben su an Avanos’taydim ifadelerini kullandi. Efe P., görüntü alan gazeteciye de "tamam" isareti yapti.

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 lira ceza islem uygulanirken, araç da trafikten men edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile