ALKÜ'de Filistin'e Destek Yürüyüsü

ALKÜ'de Filistin'e Destek Yürüyüsü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Amerika Birlesik Devletleri’nde ve bazi Avrupa ülkelerinde üniversitelerinde Filistin’deki soykirima tepki göstermek için yürüyüs gerçeklestirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) Anadolu Gençlik Dernegi tarafindan, Filistin’de yasanan soykirima tepki göstermek ve Amerika’daki üniversiteler basta olmak üzere Filistin halkini destekledigi için baskiya maruz kalan üniversite mensuplarina destek vermek için yürüyüs düzenlendi.

ALKÜ Kestel Yerleskesindeki Abdurrahman-Nimet Alaaattinoglu Camii önünde cuma namazinin ardindan baslayan yürüyüs üniversite ana kapisi önünde sona erdi. Yürüyüs esnasinda Israil aleyhinde sloganlar atilirken, Filistin ve Türk bayraklari açildi. Filistin’e destek yürüyüsüne Alanya Ilçe Müftüsü Ihsan Ilhan, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, üniversite görevlileri, vatandaslar ve çok sayida ögrenci katildi.



“Filistin meselesi din, dil, irk fark etmeksizin her insanin davasidir”

Yürüyüsün ardindan basin açiklamasi okuyan Tip Fakültesi ögrencisi Ismet Aydemir, Filistin’deki olaylarin her insanin davasi oldugunu belirterek, “Bu katliamlar karsisinda hiçbir sey yapamazsak bile susmayip bu direnise ortak olmak özgür Filistin halkina boynumuzun borcudur” dedi.



“Ögrencilerin yanlarinda olduklarini vurgulamak için buradayiz”

ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan ise, “Ögrencilerimiz Amerika’daki üniversitede okuyan ve baskiya zulme karsi Filistin halkinin yaninda olduklarini söylediklerinden dolayi sikintiya maruz kalan ögrencilerin de yanlarinda olduklarini vurgulamak amaciyla burada bir araya geldiler” diye konustu.



“Soykirima hayir demek için elimizden geleni yapiyoruz”

ALKÜ Elektrik-Elektronik Mühendisligi ögrencisi Filistinli Osman Abuhasan (26) ise, “7 aydir süren soykirima hayir demek için az bir sey yapiyoruz ama elimizden geleni yapiyoruz. Soykirima hayir demek için geldik. Soykirim daha önceden basladi.

70 yildir bir baski altindaydik” dedi.

Konusmalarin ardindan ise Filistin’de ve Gazze’de hayatini kaybeden Müslümanlar için dua edildikten sonra gökyüzüne baris balonlari birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile