ALKÜ'de Israil Ürünlerine Boykot

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) tüm kantin ve isletmelerinde, Filistin’de insanlik suçu isleyen Israil’e ait veya destek veren firmalarin ürünlerinin satisi durduruldu.

Israil’in 7 Ekim’den bu yana Filistinlilere yaptigi soykirim niteligindeki saldirilar tüm dünyada tepkileri beraberinde getirirken, Israil menseli ve Israil’e destek veren ürünlere de boykot karari alindi. Gazze’de genç, yasli, kadin ve çocuk demeden tüm sivilleri hedef alan Israil’e tepkilerini ilk günden ortaya koyan ALKÜ, simdi de Israil menseli veya Israil’e destek veren ürünlerin satisini kantinlerde ve çarsidaki isletmelerde yasakladi. Üniversite yönetimi tarafindan boykot karari alinmasiyla birlikte 7 kantin, 12 dükkan, 3 kirtasiye, 6 otomat, merkezi ve anaokulu yemekhanelerinde Israil’e destek veren markalarin satisi durduruldu.

"ALKÜ’de yer yok"

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, isgalci Israil’in soykirim niteligindeki saldirilarinin asla kabul edilemeyecegini belirtti.

Yüksekögretim Kurumlari olarak saldirilarin basladigi ilk andan itibaren Israil’i kinama açiklamasi yaptiklarini hatirlatan Türkdogan, geçtigimiz haftalarda, ALKÜ’de ögrenim gören Filistinli ögrencilerle bulusma ve Kestel yerleskesinde “Filistin’de Çocuk Olmak” isimli fotograf sergisinin yapildigini söyledi.



Savas suçu isleyen Israil’i kinayan ve tüm dünyayi boykot yapmaya davet eden Türkdogan, “Çocuk, yasli demeden tüm sivilleri hedef alan; hastaneleri, okullari, ibadet yerlerini bombalayan Israil’in soykirimina sessiz kalmayacagiz. ALKÜ kantin ve isletmelerinde Filistin’de insanlik suçu isleyen Israil’e ait, Israil menseli ürünlere ve bu insanlik suçuna dogrudan veya dolayli olarak destek verdigi bilinen markalara bundan sonra yer yok” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile