ALKÜ Ile POYD, Turizm Ögrencilerinin Gelecegine Imza Atti

ALKÜ Ile POYD, Turizm Ögrencilerinin Gelecegine Imza Atti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) arasinda; üniversitenin turizm alaninda egitim gören ögrenci ve mezunlarina staj ve istihdam olanagi saglamak, ögrencilerin sektöre adaptasyonunu hizlandirmak ve verimini artirmak amaciyla protokol imzalandi.

ALKÜ, ögrenci ve mezunlarinin istihdami ve gelecege hazirlanmasi konusunda çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Bu kapsamda 15-22 Nisan Turizm Haftasi dolayisiyla turizm alanindaki ögrencilere bir müjde daha geldi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan ile Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Hakan Saatçioglu arasinda is birligi protokolü imzalandi. ALKÜ Senato Salonu’nda yapilan imza töreninde Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Prof. Dr. Mehmet Akin, POYD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bahar ve ALKÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de yer aldi.

“Turizm ögrencilerine is ve staj imkâni saglanacak”

Protokol kapsaminda, ALKÜ Turizm Fakültesi ve ALTSO Turizm MYO’da egitim gören ögrencilerin staj uygulamalari ve bu alandan mezun olanlarin sektör içerisinde kalmalari konularinda is birligi yapilacak. Bunun yaninda ALKÜ’nün, POYD üyelerine bilimsel alanlarda destek ve egitim vermesi de yer aldi. POYD tarafindan üniversite ögrencilerini motive etmek ve gençlerin yeteneklerini turizm sektörüne yöneltmek amaciyla çesitli projeler düzenlenecek. Ayrica yapilan protokolle ögrenci ve mezunlarin sektöre adaptasyonunu hizlandirmak, kolaylastirmak ve verimi artirmak amaciyla egitim, ögretim, bilimsel arastirma alanlarinda is birlikleri olacak.

“Ögrencilerimizin gelecegi için çalismalarimizi sürdürüyoruz”

Imza töreninde konusan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, Anadolu’nun dogal ve tarihi güzelliklerinin yaninda onlarca medeniyete ev sahipligi yapmasindan dolayi kültürel bir hazine oldugunu vurgulayarak

Turizm Haftasi’nin ülkemize hayirli olmasini diledi. Alanya’nin da dünyanin önde gelen turizm merkezlerinden biri oldugunun altini çizen Rektör Türkdogan, “Turizm, saglik, spor ve bilimsel alanda akademik çalismalarimiz devam ederken diger taraftan da ögrencilerimizin gelecegi için sektörlerinde emin adimlarla ilerlemeleri adina sektör temsilcileriyle is birlikleri yapmayi sürdürüyoruz. Turizm cenneti olan Alanya’mizi dünyaya tanitma noktasinda ALKÜ olarak üzerimize düsenin fazlasini yapmaya her daim haziriz. Bu ugurda bölgenin gelismesi, ülkemize turizm alaninda katkimizin daha fazla olmasi ve ögrencilerimizin gelecegi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Daha önce ögrencilerimize istihdam ve staj imkâni saglayan is birliklerimize POYD ile yaptigimiz yeni protokolümüzü de ekledik. Baskanimiz Sayin Hakan Saatçioglu ve dernek üyelerine bu konudaki hassasiyetleri için tesekkür eder, yeni protokolün üniversitemize ve dernegimize hayirli olmasini dilerim” dedi.

POYD Baskani Hasan Saatçioglu da protokolün turizm sektöründe yeni bir heyecan olusturdugunu vurgulayarak bu tür is birliklerinin tüm alanlarda yapilmasi gerektigine dikkat çekti. Saatçioglu, üniversiteye bu konuda her türlü destegi saglayacaklarini söylerken protokolün hayirli olmasini diledi. Imza töreni toplu hatira fotografi çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile