Alman BIG Partisinden Manfred Weber'e Eleştiri

BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız: '(EPP adayı Manfred Weber) Türkiye'den başka siyasi söylemi olmayan birisi. Türkiye hakkındaki açıklamaları çok sorumsuzca. Türkiye bir Avrupa ülkesi ve AB için birçok yükümlülüğünü yerine getirdi'

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde, Avrupa Halk Partisinin (EPP) adayı olan Manfred Weber'in Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Yıldız, Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, partisinin AP seçimlerine ilişkin projelerini anlattı.

Haluk Yıldız, EPP adayı Manfred Weber'in Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları eleştirerek "Türkiye'den başka siyasi söylemi olmayan birisi. Türkiye hakkındaki açıklamaları çok sorumsuzca. Türkiye bir Avrupa ülkesi ve AB için birçok yükümlülüğünü yerine getirdi." ifadelerini kullandı.

Yıldız, AP seçimleri için sandığa gitme çağrısında da bulunarak "Göçmen kimliğini yüceltecek bir sesin olması için seçmenleri sandığa oy kullanmaya davet ediyorum." dedi.

Haluk Yıldız, bu yılki AP seçimlerinde ırkçı partilerin yüksek bir oy alma potansiyelinin bulunduğuna dikkati çekerek ırkçılıkla, ayrımcılıkla mücadele edecek en önemli partinin kendileri olduğunu kaydetti.

Almanya ve Avrupa'da artan ırkçı söylemler ve saldırılar nedeniyle kaygı duyduklarını belirten Yıldız, Avrupa kıtasında huzurlu ve barış içerisinde bir yaşam için ırkçılıkla mücadelenin ana gündem maddesi olması gerektiğini ifade etti.

AP seçimlerinde her dinden, farklı milletlerden 38 aday gösterdiklerine işaret eden Yıldız, Almanya'da yaklaşık 6,5 milyon göçmen seçmenin bulunduğunu ve bunlardan 2,2 milyonunun Müslüman seçmenler olduğunu vurguladı.

Yıldız, göçmen seçmenler içerisinde 1,5 milyon Türk seçmenin bulunduğunun altını çizerek AP'ye bir milletvekili yerleştirebilmeleri için yaklaşık 150 bin oya ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Bu yıl yapılacak AP seçimlerinde baraj sorununun bulunmamasını tarihi fırsat olarak nitelendiren Yıldız, ilk kez bu kadar seçilmeye yakın olduklarını dile getirdi.

Haluk Yıldız ayrıca oy kullanmak için vatandaş olma şartının günümüz dünyasında çok da uygun olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Yeni Zelanda ve Şili örnekleri var. Bu ülkelerde 5 yıldan fazla yaşayan insanlar seçmen olabiliyor. Ancak Almanya'da böyle bir uygulama yok. Bu da bazen dezavantaj oluyor. Bu kuralın günümüz şartları için güncellenebilmesi gerekir. Çünkü 60 yıldır Almanya'da yaşamış birisi sırf Alman vatandaşlığı yok diye temsil edilme hakkının elinden alınmaması gerekir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile