Alman Ekonomisinin Ayrılmaz İkilisinin Arasına Kara Kedi Girdi

Almanya'da bir dönem siyaset dünyasında yakın dost olarak bilinen Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Asmussen Euro bölgesindeki krizde izlenen kurumsal politikalar nedeniyle karşı karşıya geldi.

İki isim 2011 yılına kadar Merkel kabinesinde birlikte görev yapmıştı. Weidmann'ın Başbakan Angela Merkel'in ekonomi danışmanı olarak görev yaptığı dönemde Asmussen de Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin yanında devlet müsteşarı olarak görev yapıyor ve iki ekonomi uzmanı basın tarafından 'hükümetin çekirdeği' olarak niteleniyordu.

Ekonominin ayrılmaz ikilisi yaşanan konjonktür kırılmaları ve Euro krizine bağlı dramatik gelişmeler sırasında gece geç saatlere kadar süren oturumlarda izlenecek ekonomi politikalarını birlikte belirliyordu. Ancak şimdilerde Euro bölgesindeki borç krizi nedeniyle aralarına 'kara kedi' girdiği belirtilen iki dev bankacı basın önünde birbirlerini yermeye kadar varan sözler sarf etmekten çekinmiyor.

Son olarak Alman Merkez Bankası Başkanı Weidmann'ın Avrupa Merkez Bankası'nı borçlu Euro bölgesi ülkelerine ait devlet tahvillerini almakla suçlaması ve böylelikle bu alımlara destek veren Asmussen'i de doğrudan hedef almış olması nedeniyle bir dönemin büyük dostluğunun sonunun geldiği belirtiliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile