Alman Esnaflar, Türkiye’Yi Tanıtmak İçin Yarıştı

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Lübeck şehrinde ‘Hüx Strasse’ sokak festivalinde Alman esnaflar Türkiye’yi tanıtmak için adeta yarıştı.

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Lübeck şehrinde ‘Hüx Strasse’ sokak festivalinde Alman esnaflar Türkiye’yi tanıtmak için adeta yarıştı. Tüm sokağı boydan boya Türk bayraklarıyla süsleyen ve Türkiye’nin doğasına uysun diye sokakta canlı olarak ezan okunmasını sağlayan Alman esnaflar Mevlana, Sultan Ahmet Camii, Türk çay ve yemek kültürünü tanıttı.

Lübeck’te Her yıl farklı bir ülkenin tanıtıldığı sokak festivalinde bu yıl Türkiye tanıtıldı. Alman esnaflar, semaverlerde demledikleri taze çay ile baklava ve kurabiye ikram ederken, bazı esnaflar da Mevlana, Sultan Ahmet ve Anıtkabir’i tanıtmaya çalıştı.Alman esnaflar Türkiye’nin doğasına uysun diye sokakta canlı olarak iki vakit ezan okunmasını da sağladı

Lübeck Valisi Peter Sünnenwold ve TC Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal’ın da katıldığı festival, Türk müziği eşliğinde düzenlendi. Vali Sünnenwold, “Bu festival Türkiye ile Almanya arasındaki yakınlaşmanın yanı sıra burada yaşayan insanların kaynaşması için de çok önemli. Dünyaca tanınan Hüx Strasse sokağında bu ün tüm Türk ve Almanlar bütünleşti.” dedi.

Hüx Strasse Esnaflar Birliği Başkanvekili Olaf Adler ise Türkiye’nin tanıtılması fikrinin, Türkiye’nin Schleswig Holstein Müzik Festivalinde Onur Konuğu olmasından dolayı oluştuğunu belirtti. Adler, “Bu festival bir taraftan önyargıların ortadan kalkması, diğer taraftan Türkiye’nin tanıtılması ve en önemlisi iki toplumun tanışıp kaynaşmasına önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile