Savaş nedeniyle göç edenlerin durumunu yerinde görmek için bölgeye gelen heyetten Dr. Jochen Reidegeld, insani yardım için bir dernek kurduklarını ve derneğin mültecilere destek çalışması yaptığını söyledi.
Mültecilerin şartlarını ve acılarını paylaşmak istediklerini belirten Reidegeld, "Bu amaçla mültecilerin durumunu yerinde görmek istedik. Daha uzun vadeli bir yardım köprüsü oluşturmak istiyoruz" dedi.
Kışanak ise, ziyaretlerinden dolayı Alman heyetine teşekkür ederek, Şengal'in Ezidilerin yaşadığı güvenli bir kent olmasını ve Rojava'nın siyasi bir statüye kavuşması gerektiğini söyledi.
İnsanların savaştan ve ölümden kaçarak canlarını kurtarmak için göç ettiklerini belirten Kışanak, şöyle konuştu:
"Ezidilerin gıdaya, giysiye, ilaçlara ihtiyacı var. Belediye olarak göç edenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizd3en geleni yapıyoruz. Sizin gibi dostların katkıları bizim için son derece önemli oldu. Bu yardımların belediyemiz üzerinden resmi olarak, evraklarıyla, faturalarıyla birlikte şeffafça yönetilebilmesi için bankada bir hesap numarası açtık. Hem Şengal hem de Rojava'dan gelenlerin ihtiyaçları karşılanmak üzere, resmi bağış numarası var. Biz yardımları bu hesap üzerinden alıyoruz."
Kışanak, sivil inisiyatiflerin kendileri için son derece önemli olduğunu, Avrupa Birliği'nden, Avrupa'daki farklı ülkelerden resmi olarak Türkiye'ye yardım geldiğini ve Ankara üzerinden yapılan bu yardımların mültecilere ulaşmasının zor olduğunu iddia etti.
Heyet daha sonra kentte ezidilerin yaşadığı kampı ardından Suruç, Mardin ve Midyat'taki kampları ziyaret edecek.
Alman Heyetinden Kışanak'a Ziyaret
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, aralarında milletvekili, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, psikolog, gazeteci ve papazın da bulunduğu Alman heyetini makamında kabul etti.