Alman İş Adamları Malkara'da İncelemelerde Bulundu

Süt işleme ve süt ürünleri ticareti yapan Alman iş adamları Malkara'daki süt işleme ve peynir fabrikasında incelemelerde bulundu.

İş adamlarından Peter Hartmann, AA muhabirine gezmek için geldikleri Türkiye'de kendileriyle aynı iş kolundan üretim tesislerinde inceleme yapma fırsatını yakaladıklarını söyledi.

Türk yatırımcıların bazı işleme makinalarında kendilerinden önde olduklarını ifade eden Hartmann, "Bazı makinelerde bizden öndesiniz. Bizler burada sütün alımından, işlenişine, içindeki maddelerden, soğutulmasına kadar olan evreler ile peynir ve kaşarın yapım aşamalarını görmek istedik. Fabrika sahibi Mehmet Yaman ve Tevfik Yaman da bizlere kapılarını açtılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Heyetteki bir başka iş adamı da Thomas Obersojer da ikram edilen ürünlerin çok lezzetli olduğunu, lezzetinin de doğal beslenen hayvanlardan elde edilen süte bağladıklarını kaydetti.

Fabrikalarını gezen süt işletmecilerine ikramlarda bulunan fabrika sahibi Mehmet ve Tevfik Yaman, misafirlere günün anısına çiçek verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile