Alman İşadamlarına Şanlıurfa'ya Yatırım Çagrısı

Alman İşadamlarına Şanlıurfa'ya Yatırım Çagrısı

Almanya’ya giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Berlin kentinde Türk İşadamlarına Şanlıurfa ve Eyyübiye’ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Amerika ve Almanya’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, işadamlarına Şanlıurfa ve Eyyübiye’yi anlattı. Şanlıurfa ve Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi ve turistik mekanları anlatan ve yatırım çağrısında bulunan Ekinci’ye işadamları destek verdi.

Almanya’nın Berlin kentinde, Avrupa İş Adamları Derneği’nin (EUBA) düzenlediği toplantıda Türk İşadamlarına hitap eden Ekinci,” Şanlıurfa ve Eyyübiye’miz görülmesi ve yatırım yapılması gereken yerlerdir. Bizler de bu konuda yurt dışında yaşayan işadamlarımıza yatırım çağrısında bulunduk" dedi.

Ekinci, ‘’400 kişinin yaşadığı ilçede Yaş ortalaması 19,4 dür. Bunun yanında 250 bin Suriyelileri de barındırıyor. Toplamda 650 bin nüfusu barındıran ilçemiz Şanlıurfa’mızın Büyükşehir olması nedeniyle kurulan bir ilçedir. Dolayısıyla da yeni kurulduğu için de başlangıç adına doğru bir başlangıç yapmak istedik. Geçtiğimiz 2 yıl süre zarfında diğer belediyelerle ve yurt dışında bağlantılar konusunda da hızlı bir yol alarak amacımız olan ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yaptık. İlçemizin kalkınmasına katkıda bulunmak, ilçe insanımızın sıkıntılarını gidermesi anlamında belediye olarak ne görev düşüyorsa bunu yerine getirmek anlamında da modern dünyanın gelişmiş dünyada örnekler nasıl bunları da ilçemize götürmek anlamında da zaman zaman bu tarz ziyaretlerimiz olacaktır. Bugün turizm denilince ilk akla gelen yer hepinizin bildiği gibi Şanlıurfa, 12 bin yıllık tarihe sahip ve bu belgelendi. Alman arkeolog tarafında yapılan kazılarda 12 bin yıl öncesine ait tapınaklar bulundu. Şuanda dünyada bunlar büyük rağbet görüyor Göbeklitepe. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde Balıklıgöl, Dergah, makamlar, tarihi yerler Eyyübiye ilçemizdedir. Bacasız fabrika diye adlandırdığınız Turizmle ilgili yapılması gereken çok işler var. Özellikle sizler doğdunuz topraklarda kopup buralara geldiniz. Ekmeğinizin peşine düştünüz, helal rızkın peşindesiniz. Cenabi hakka sizlere burada kapı açtı. Bir araya gelmiş durumdasınız, güç birliği oluşturmuş durumdasınız. Ama doğduğunuz, yaşadığınız, mensubu olduğunuz ülkeye de haliyle de görevleriniz vardır, görevlerimiz vardır. Bu anlamda da turizm başta olmak üzere diğer tüm sektörlerde ülke ile ilişkileri aktif hale getirmek lazım, kopmamak lazım. Bu vatana bağlılık konusunda, aidiyeti geliştirme konusunda, milli ve maneviye haiz gençlerin yetişmesi konusunda hakikaten bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Burada alacağımız çok güzel örnekler de vardır. Bizim ülkemizde, gelişmiş ülkelerde ki gibi sistemi oturtabilirsek biz üreten bir toplumuz, biz çalışan bir toplumuz, ekmeğini taştan çıkarandan bir toplumuz. Üretemezsek aç kalacak bir toplumuz. Dolayısıyla sürekli hareket halinde bir toplumuz. Hareketin olduğu yerde bereketin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda çıkabilen krizde, ekonomik kriz, sosyal krizlerde çok az etkileniyor çünkü ürettiğimiz için. Ama başka bir ülke petrole dayalı ekonomisi olan bir ülke 100 dolarlardan, 105 dolarlardan 40 dolara, 50 dolara petrol düştüğü anda iflas durumuna geliyor. Çok daha ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bizler çok şükür bu krizlerden iyi bir şekilde atlatıyoruz. Yine şunu ifade edeyim, bizim eksiğimiz sistem. İnşallah bu sistemi de oralarda oturtabilirsek bizler arzuladığımız noktaya çok iyi bir şekilde geliriz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile