Alman Kanali Yolunda Altyapi Tamam

Alman Kanali Yolunda Altyapi Tamam

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yunuseli Mahallesi’ne girmeden Dereçavus ve Gündogdu yoluna baglantinin saglanmasi için Alman kanali yanina planlanan yol çalismalarina engel olan sondaj kuyulari ve vana odalariyla ilgili çalismalar BUSKI ekipleri tarafindan tamamlandi.

Bursa’nin ulasim sorununu alternatif yollarla çözüme kavusturmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi’nin Alman Kanali kenarinda yapacagi 3,5 kilometrelik baglanti yolunda çalismalar hiz kazandi. Bölgedeki yol çalismalarina engel olusturan sondaj kuyulariyla ilgili olarak BUSKI ekipleri devreye girdi. Dereçavus Mahallesi Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi devaminda Alman Kanali sol kisimda yol yapimina engel olan sondaj kuyulari ve vana odalari BUSKI ekipleri tarafindan yol kirmizi kotuna göre mevcut alt yapilar korunarak uygun hale getirildi.

Yol yapimina engel olan sorunun ortadan kalkmasi ile Ulasim Dairesi Baskanligi ekipleri Dereçavus baglanti yolunda kazi dolgu çalismalarina hiz verdi.

Önemli bir alternatif olacak

Emek-Sehir Hastanesi hattinda yapilacak metro çalismalarindan dolayi Mudanya’ya ulasim noktasinda farkli alternatiflere ihtiyaç oldugunu dile getiren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Özellikle Yunuseli bölgesinde yogun bir yapilasma söz konusu. Bu yapilasmaya paralel olarak ulasimla alakali Yunuseli içine girmeden alternatif yol güzergâhlari olusturulmasi gerekiyor. Bu manada çalismalarin basladigi bu yol önemli bir güzergâh. Alman Kanali Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi yanindan Armutköy yol baglanti köprüsü kesiminden Yunuseli Mahallesi’ne girmeden Dereçavus Mahallesi’ne ve Gündogdu yoluna burasi baglanacak. Yol üç buçuk kilometre uzunlugunda ve 10 metre genisliginde sicak asfaltla yapilacak. Bu çalisma tamamlandigina bölge ulasiminda önemli bir rahatlama olacak" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile