Alman Konsolos Dr. Wolter, Baskan Aras'la Görüstü

Alman Konsolos Dr. Wolter, Baskan Aras'la Görüstü

Almanya Federal Cumhuriyeti Izmir Baskonsolosu Dr. Detlev Wolter, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’i makaminda ziyaret etti.



Bodrum Belediyesi Baskanlik Makaminda gerçeklesen ziyarete Almanya Federal Cumhuriyeti Mugla Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan da eslik ederken Baskan Aras, ziyarette Baskonsolos Dr. Wolter’a Bodrum tarihi ve ekonomik geçmisi hakkinda bilgiler verdi.

Bodrum’da süngerciligin geçmisi hakkinda da detayli bilgiler veren Baskan Aras, Halikarnas Balikçisi Cevat Sakir Kabaagaçli ile Tarihin Babasi olarak taninan Herodot ve Bodrum Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Bodrum Herodot Çalistayi hakkinda bilgilendirmeler yapti.

Baskonsolos Dr. Detlev Wolter, Ege’nin incisi Bodrum’da olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederken iki yil önce çikan orman yanginlari ve Kahramanmaras merkezli depremlerde yapmis oldugu çalismalardan dolayi Baskan Aras’a tesekkür etti.

Ziyarette iki ülke arasindaki dostluga vurgu yapilirken basta turizm olmak üzere ekonomik iliskiler ve Avrupa Birligi projelerinden bahsedildi. Heyet, Bodrum Belediye Meydani’nda piyanist Zafer Mat’i da dinledi.

"Resepsiyon düzenlendi"

Almanya Federal Cumhuriyeti Izmir Baskonsolosu Dr. Detlev Wolter ve esi Yvonne Trapp ve Almanya Federal Cumhuriyeti Mugla Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan ve esi Nurettin Kaplan’in ev sahipliginde Double Tree by Hilton Bodrum Marina Vista Otel’de bir resepsiyon düzenlendi.



Resepsiyona Almanya Devlet Bakani Claudia Roth, CHP Mugla Il Baskani Hüseyin Erol, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum’daki oda ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile davetliler katildi.



Resepsiyon, Almanya Federal Cumhuriyeti Mugla Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan, Almanya Federal Cumhuriyeti Izmir Baskonsolosu Dr. Detlev Wolter ve Almanya Devlet Bakani Claudia Roth’un konusmalarinin ardindan klasik müzik esliginde devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile