Alman Öğrencilerden Başkan Acar'a Ziyaret

Alman Öğrencilerden Başkan Acar'a Ziyaret

Marmaris'in kardeş şehri Almaya'nın Fürth şehrinden gelen öğrenci grubu ve öğretmenleri Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti.

75. Yıl Kız Teknik ve Melsek Lisesi öğrencilerinin evine misafir olan 13 Alman öğrenci Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a bu buluşmaya aracılık ettiği için teşekkür etti. Öğrenci değişim programıyla kardeş şehirlerin öğrencileri ve kültürleri arasında dostluk köprüsü kurulduğunu belirten Helene-Lange Lisesi Öğretmeni Caroline Pauchet, "Öğrencilerimiz Türk aileler tarafından çok iyi karşılandı. Biz de aynı şekilde Türk öğrencileri misafir etmek istiyoruz fakat bize ikram edilen yemeklerin karşılığını verebilir, biz de aynı şekilde nefis yemekler sunabilir miyiz bilemiyorum. Marmaris bizim için çok özel bir yer, okulumuz her yıl bu değişim programını heyecanla bekliyor. Her sene değişik öğrenciler Marmaris'i görme ve buradaki öğrencilerle dostluk köprüsü kurma fırsatı buluyor" dedi.

Marmaris'in fahri hemşerisini Paul Böhm'ün katkısıyla yıllar önce başlatılan değişimin her yıl başarıyla tekrarlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da "Fürth kardeş şehrimizle yıllardır çok iyi ilişkilerimiz var. Belediyeler arası ve öğrenci değişim programlarıyla bu ilişkimizi sürdürüyoruz. Sanıyorum 4 kez Fürth'ü ziyaret ettim. Çok güzel, çok dinlendirici ve çok sakin bir şehir. Bu güzel şehirden gelen sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz buradaki öğrenci arkadaşlarının evinde misafir oluyor memnunlar mı çok merak ediyorum" diye konuştu.

Alman öğrenciler yeni arkadaşlarından ve ailelerinden Son derece memnun kaldığını belirtirken, Türk yemeklerini de çok beğendiklerini söyledi.

Helene-Lange Lisesi öğrencilerinin 16 Mart tarihinde başlayan Marmaris ziyareti 22 Mart tarihine kadar sürecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile