Alman Polisi, Cumhurbaşkanlığı Binasında Arama Yaptı

Almanya`da Cumhurbaşkanı Christian Wulff`un adının karıştığı kredi ve medya skandalında tansiyon düşmezken, Alman emniyeti ve savcılar Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı`nda arama yaptı.





``Bild am Sonntag`` gazetesinde yer alan habere göre , savcılar Cumhurbaşkanı Wulff`un eski Basın Sözcüsü Olaf Glaeseker`in eski bürosuna girdi . Hannover Savcılığı`nın izniyle Berlin`deki Cumhurbaşkanlığı binasına gelen Aşağı Saksonya savcıları ve emniyet birimleri Glaeseker`in bürosundaki bazı bilgisayar ve belgelere el koydu .




Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Petra Diroll konuyla ilgili Bild am Sonntag`ın haberini doğruladı . Ayrıca Glaeseker`e bu konuda bilgi verildiği ve kendisinin de cumhurbaşkanlığına girişinin yasaklandığını duyurdu . Glaeseker`in eski bürosunda yapılan aramanın gerekçesi olarak ise Kuzey-Güney Diyaloğu adlı işadamları lobi grubuyla olan ilişkisi gerekçe gösterildi ve rüşvet şüphesi dile getirildi .




Yaklaşık iki hafta önce de Glaeseker`in ve yakın işadamı arkadaşı Manfred Schmidt`in evleri de aranmıştı . Glaeseker`in bu gruptan rüşvet aldığı yönündeki iddialar medyaya yansımıştı . Glaeseker`in işadamı Schmidt`in aracılığıyla çok sayıda ücretsiz tatile gittiği iddia edilmişti . Cumhurbaşkanı Wulff`un da yakın arkadaşı olan Glaeseker , Aralık ayında Wulff`la ilgili kredi skandalı çıkınca görevinden ayrılmıştı . Aynı grupla Wulff`un da yakın ilişkisi bulunduğu öne sürülmüştü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile