Alman Polislerinin Üniformalari Bingöl'den

Alman Polislerinin Üniformalari Bingöl'den

Bingöl’de 2007 yilinda 30 kisi ile kurulan ve devletin verdigi desteklerle personel sayisini 630’a çikartan tekstil fabrikasi, Avrupa’ya ihracata basladi. Ukrayna ve Polonya’nin ardindan Almanya’daki polislerin üniformasi da Bingöl’de üretilmeye baslandi.

Bingöl’de 2007 yilinda kurulan ve kentteki kadinlara istihdam kapisi olan tekstil fabrikalari Avrupa’ya açiliyor. Daha önce Irak, Ürdün, Libya ve Azerbaycan ordularinin kamuflajlarini diken tekstil fabrikalari, geçen yil Ukrayna ordusuna 400 bin adet soguk iklim kiyafeti, Polonya’ya ise 10 bin adet avci yelegi ihracati yapti. Türkiye’nin tekstil sektöründe dünyada üst siralara çikmasinin ardindan talepler de gelmeye baslarken, Alman polis kiyafetleri de Bingöl’de üretilmeye baslandi.

’’Hedeflerimizi büyüterek yolumuza emin adimlarla ilerliyoruz’’

30 bin takim polis kiyafetinin 10 bin adetini teslim ettiklerini belirten fabrika müdürü Mümtaz Yetkin, ’’2007 yilinda 30 kisi ile kurulan firmamizda devletin verdigi ISKUR, KOSGEB ve Firat Kalkinma Ajansi destekleri ile birlikte su anda 630 kisiyle üretim yapmaktayiz. Biz genellikle Emniyet Genel Müdürlügü ile Milli Savunma Bakanliginin üniforma ve spor kiyafetlerini yapan bir firmayiz. 2022 yilinda Türkiye’nin tekstilde dünyada birinci oldugu bir dönemde ve bunun bize verdigi güvenle ihracata açildik. Geçen sene Ukrayna ordusuna 400 bin adet soguk iklim elbisesi ve Polonya’ya da 10 bin adet avci yelegi ihracati gerçeklestirdik. Bu yil da yine Emniyet Genel Müdürlügü ile Milli Savunma Bakanliginin kiyafetleri için sözlesmeleri yaptik, üretimleri de devam ediyor. Geçen ay itibari ile de Almanya ile polis üniformasi sözlesmesi imzaladik. 30 bin takim polis üniformasinin 10 bin adetini geçen hafta teslim ettik, 20 bin adet ise su anda üretimde. Türkiye’nin dünya ekonomisinde tekstil sektöründe dünyada birinci oldugu için bize verdigi bu güvenle Avrupa’ya açilmis bulunmaktayiz ve hedeflerimizi daha da büyüterek bu yolda emin adimlarla ilerlemekteyiz. Türk ekonomisine verdigimiz katkidan dolayi gururlu ve mutluyuz” dedi.

Tekstil fabrikalari sayesinde is imkani buldugunu aktaran Gamze Berk, ’’Daha önceleri biz kadinlarin çok fazla çalisma imkani yoktu. Çalisabilecegi fabrika gibi yerler bulunmuyordu önceleri. Ama su an sag olsun devletimizin verdigi tesvikler ile birçok fabrika açildi Bingöl’de. Öncesinde küçük islerle basladik, sonrasinda islerimiz büyüdü, eleman sayimiz da artti. Su anda yurt disindan gelen isler yapiyoruz. Ukrayna ve Polonya’dan is aldik, su anda da polis üniformasi dikiyoruz. Kendi geçimimizi sagliyoruz, ailemize destek sagliyoruz. Bizim için çok iyi oldu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile