Alman Prof. Held: 'Antik Çağın En Büyük Tapınağı Donuktaş’tır'

Alman Prof. Held: 'Antik Çağın En Büyük Tapınağı Donuktaş’tır'

Alman Prof. Winfried Held, dünyanın en büyük antik tapınağı arasında yer alan Donuktaş tapınağı içerisinde bulunan önemli iki sütun başlığının kayıp olduğu iddiasında bulundu.

Tarsus Kent Konseyi tarafından yeni dönem faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Güner Baykal toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri Ferit Çetiner, Fuat Togo, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilci başkan ve yöneticileri katıldılar.

Bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, kentin değerli varlıkları ile ilgili bilinmeyenleri öğrenmek ve bu vesile ile Kent Konseyinin yeni dönem faaliyetlerine anlamlı bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Alman Bilimadamı Prof. Winfried Held, Donuktaş tapınağının, dünyanın en büyük antik tapınağı olduğunu belirterek. "Dört haftalık araştırmaları sırasında önemli bilgilere rastladık. Donuktaş içerisinde yapılan araştırmaları sırasında daha önce tespit edilen iki önemli sütun başlıkları kayıp. Geçen yıl mart ayında bu iki sütun başlıkları yerlerinde duruyordu. Ancak bugün yerlerinde yoklar” dedi.

Dünya üzerinde Donuktaş tapınağının eşi benzeri bulunmadığına dikkat çeken Prof. Winfried Held, mutlaka bu yerin açık hava tiyatro ya da sineması olarak kullanıma açılması gerektiğine işaret etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile