Alman çevirme piliç markası Hoons, 3 yıllık program çerçevesinde Türkiye'de gerçekleştireceği 15 milyon Euro'luk yatırımla 50 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Hoons'un yatırımları yaklaşık 1.000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.
Özel sosları, kendine özgü pişirme tekniği ve zengin çeşitleriyle tanınan Alman çevirme piliç markası Hoons, Türkiye'de yatırım kararı aldığını açıkladı.
Hoons firmasının CEO'su Oliver Blum, 2007'den buyana yakından izledikleri Türkiye ekonomisi ve piyasasına duydukları güvenin sonucunda 2009 yılında yatırım kararı aldıklarını ve bu yıl ilk şubeyi İstanbul'da açarak Türkiye piyasasına gireceklerini belirtti
Türkiye'nin tavukçuluk potansiyeli yüksek bir ülke olduğunun altını çizen Oliver Blum, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisine duydukları güveni belirterek şunları söyledi:
"Türkiye ekonomisi, benzer ülkelere oranla çok daha iyi bir gelişme içinde ve sürekli bir büyüme gösteriyor. Aynı zamanda yakın ülkelerle hızla gelişen bir ekonomik ilişki içinde. Bu durum, Türkiye'ye yatırım yapmamızda önemli bir rol oynadı. Bu yıl başlattığımız yatırım atağını, kesintisiz bir biçimde sürdürerek, 3 yıllık yatırım programında 50 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Toplam yatırım tutarı da 15 milyon Euro'yu bulacaktır."
Blum, yaklaşık 15 milyon Euro'luk yatırım ile 50 şubeye ulaşıldığında en az bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını da kaydetti.
Türkiye'nin bölgesel önemine de değinen Blum, "Gerek Ortadoğu ülkeleri, gerekse de Asya ülkeleri Türkiye'nin ekonomik etki alanı içinde. Bu nedenden dolayı hedef ülkelere yönelik yatırım kararlarımızı Türkiye'deki operasyon merkezimiz alacak" dedi.
Hoons Türkiye Operasyon Müdürü Thomas Bungardt da, yaptığı açıklamada, "Türk ortalarımız bölgesel tatlara ve bölgesel kültürel zenginliklere çok hâkimler. Bölgesel yatırım stratejilerini de Türk ortaklarımızla birlikte oluşturacağız" diye konuştu.
Hoons, Türkiye'deki İlk Şubesi'ni İstanbul'da açarak yatırımın ilk ayağını bu yıl gerçekleştirecek.
Alman Sermayesi Yatırıma Geldi
Alman çevirme piliç markası Hoons, 3 yıllık program çerçevesinde Türkiye'de gerçekleştireceği 15 milyon Euro'luk yatırımla 50 şubeye ulaşmayı hedefliyor



















