Alman yetkilier, Hessen Eyaleti'nde yaşayan Türklere özel sosyal faaliyet düzenleyecek

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde yaşayan Türk vatandaşlara memleket özlemlerini giderecek sosyal faaliyetler yapılacak. Eyalet yetkilileri, bu konuda ür

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde yaşayan Türk vatandaşlara memleket özlemlerini giderecek sosyal faaliyetler yapılacak. Eyalet yetkilileri, bu konuda üretilecek projeye ortak olacak kardeş bölge arıyor.

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet Entegrasyon ve Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn ile beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya geldiklerini belirten Hahn, Hessen eyaletinde 350 bin dolayında Türk kökenli vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Orada yaşayan Türklerin memleket özlemlerini dindirecek faaliyetlerde bulunmak istediklerini belirten Alman Bakan, "Kültürel ve sanatsal faaliyetler başta olmak üzere birçok ortak projede yer alacak kardeş bölge arayışımız var." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Akaydın, Almanya'nın Antalya turizmindeki önemine değindi. Antalya'nın en büyük turizm kapasitesini Almanların oluşturduğunu belirten Akaydın, "Tarihi ortaklığımız olan bir ülke ile Antalya turizminde tercih ediliyor olmak bizleri mutlu ediyor." diye konuştu.

Heyette Adalet Bakanlığı Müsteşarı Nicola Beer, Türk kökenli Milletvekilleri İsmail Tipi ve Mürüvvet Öztürk, Hessen eyalet milletvekilleri ve işadamları yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Jörg Uwe Hahn'a, ziyaretleri anısına plaket sunarak, Antalya tanıtım setini hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile