Almanya'dan Bursa'ya 'Dinler Arası Tanıtım ve Eğitim Gezisi'

Almanya'dan, Protestan Kilisesi sorumluları, papaz ve diyalog görevlilerinden oluşan heyet, "Dinler Arası Tanıtım ve Eğitim Gezisi" kapsamında Bursa Valisi Münir Karaoğlu'nu makamında ziyaret etti.


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Hessen Eyalet Birliği ve Bursa Müftülüğü organizasyonuyla kente gelen heyetteki Protestan Kilisesi Sorumlusu Susanna Faust Kallenberg, ziyarette yaptığı konuşmada, Karaoğlu'na daveti için teşekkür etti.

Kentte bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Kallenberg, "Bu projenin, ön yargıları aşmakta önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Hannover'in Bursa ile 'kardeş şehir' olma hedefinin olduğunu duydum. İki şehir arasında böyle bir kardeşliğin olması beni sevindirecektir" dedi.

DİTİB Hessen Sorumlusu Selçuk Doğruer ise gezinin, Almanya'da başlatıldığını söyledi.

Bursa'ya gelen heyetin 14 kişiden oluştuğunu dile getiren Doğruer, "Adalet, Avrupa ve Uyum Bakanlığı, gezi projemize himayelik yapmakta. Bizim için ilk oldu. Bu gezi, Bursa ve Hessen arasındaki kardeşlik kapsamında düzenlendi.

Konu olarak da dini eğitimi işliyoruz. Resmi ve özel okullardaki, Kur'an kurslarındaki dini eğitim, mistik, tasavvufi dini eğitim ve üniversitedeki dini eğitimle alakalı bilgi alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Doğruer, Almanya'daki kilise yöneticilerinin, Bursa'daki din adamlarından oluşan bir heyeti misafir etmek istediğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile