Almanya Basbakani Olaf Scholz 4 Yillik Planini Açikladi

Almanya Basbakani Olaf Scholz 4 Yillik Planini Açikladi

Almanya’da 1 hafta önce kurulan koalisyon hükümetinin Basbakani Olaf Scholz, 4 yillik icraat planini Federal Meclisi’nde duyurdu.

Almanya’nin yeni Basbakani Olaf Scholz, bugün Federal Meclis’te gerçeklestirdigi konusmasinda 4 yillik icraat planini Federal Meclis’e anlatti. Scholz, bir haftalik görevinin ardindan konusmasinda agirlikli olarak Covid-19 salginiyla mücadele ve küresel iklim degisikligiyle mücadeleye degindi. Covid-19 salgininin üstesinden geleceklerini belirterek, halki asi kampanyasina destek vermeye çagiran Basbakan Scholz, "Bu günlerde cesareti korumak bazen zor oluyor. Salgin böyle devam mi edecek yoksa düzelecek mi endisesi duyuyoruz. Evet, tekrar daha iyi olacak. Bu krizi asacagiz. Asi kampanyasina herkes katilir ve ay sonuna kadar 30 milyon kisi asi tazelemesi yaptirirsa bu krizi asmis olacagiz” dedi.

Asi karsitlarinin yaptigi eylemlere de deginen Scholz, her türlü itiraza saygi duyduklarini ancak eylemlerin asiriya kaçan siddetine tahammül etmeyeceklerini söyledi.



“Enerjide dönüsüme odaklanacagiz”

Yeni hükümetin günlük hayatin kolaylasmasi için teknik, sosyal ve kültürel alanlarda düzenlemeler yapacagini ifade eden Scholz, “Refahimizin kömür, petrol ve gaz yakmaya dayandigi 250 yili geride biraktik. Artik önümüzde fosil yakitlardan çikmak zorunda oldugumuz ve çikacagimiz yaklasik 23 yil var. Almanya’da 2045 yilina kadar iklim nötr olmali. Hükümet, Paris Iklim Anlasmasina baglidir ve onun basarisina katkida bulunacaktir. Bu, endüstrimizin ve ekonomimizin en az yüz yil içinde en büyük dönüsümünü önümüze koydugumuz anlamina geliyor" Ifadelerini kullandi.

Merkel’e tesekkür

Öte yandan Scholz, yeni apartmanlar, demiryollari, sarj istasyonlari, açik deniz rüzgâr çiftlikleri ve elektrik sebekelerine yatirim yapilacagini duyurdu. Konusmasinda 16 yil ülkenin Basbakanlik görevini yürüten Angela Merkel’e tesekkür eden Scholz, Merkel’in 16 yil boyunca Almanya’ya yaptigi hizmetlerin ve Berlin’deki iktidar degisikliginin dünya çapinda büyük bir hayranlik ve saygiyla karsilandigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile