Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi '4 Yili Almanya'yi Gelecege Hazirlamak Için Kullanacagiz'

Almanya'nin yeni Basbakani Olaf Scholz, önümüzdeki 4 yili Almanya'yi yapisal olarak gelecege uygun hale getirmek için kullanacaklarini bildirdi.

Basbakan Angela Merkel'den sonra 8 Aralik'ta göreve baslayan Scholz, Federal Meclis'te yaptigi konusmada, yeni hükümetin iklim degisikligiyle mücadelede yenilenebilir enerjiye güçlü bir sekilde odaklanacagini, tüm kurumlari kapsayan iklim degisikliginin hükümet için bir öncelik olacagini söyledi.

Scholz, enerjide dönüsümün istihdam ve yasam kalitesi üzerindeki olasi etkilerine iliskin endiseleri anladigini ifade ederek, enerjide fosil yakitlardan yenilenebilir kaynaklara geçisin herkesin yararina olmasi gerektigini kaydetti. Scholz, "2030 yilina kadar yenilenebilir enerji üretiminin 2 katindan fazlasina ihtiyacimiz var." dedi.

Alman ekonomisindeki yapisal reform ihtiyacina deginen Scholz, "Önümüzdeki 4 yili Almanya'yi yapisal olarak gelecege uygun hale getirmek için kullanacagiz." ifadesini kullandi.

- Konut krizini çözmek için yeni bakanlik kuruldu

Olaf Scholz, demir yoluna ve elektrikli araçlara odaklanarak ülkede hareketlilige önemli yatirimlar yapacaklarini aktararak, Almanya yollarinda 2030'a kadar 15 milyon elektrikli araç hedeflediklerini bildirdi.

Ülkede elektrikli araçlar için batarya sarj altyapisina erisimin daha kolay olmasi gerektigini belirten Scholz, bu altyapinin daha verimli bir sekilde finanse edilecegini söyledi.

Almanya'daki konut krizine iliskin degerlendirmelerde bulunan Scholz, ülkede protestolara neden olan konut krizini çözmek için her yil 400 bin yeni konutun insa edilmesini saglamak üzere yeni bir bakanlik kuruldugunu ve sehirlerde konut kiralarinda artisa sinirlama getirilecegini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile