Almanya Basbakani Scholz'dan Yunanistan'a Destek

Almanya Basbakani Scholz'dan Yunanistan'a Destek

Almanya Basbakani Olaf Scholz, resmi ziyaret düzenledigi Atina’da bir gazeteye verdigi röportajda Türkiye’ye karsi Yunanistan’i savunarak, "Bir NATO ortaginin digerinin egemenligini sorgulamasi kabul edilemez” dedi.

Almanya Basbakani Olaf Scholz, temaslarda bulunmak üzere geldigi Yunanistan’da temaslarini sürdürüyor. Scholz, Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis görüsmesi öncesinde Yunan Ta Nea gazetesine yaptigi açiklamada, Yunanistan ve Türkiye iliskilerine degindi. Alman Basbakan, adalar konusunda Atina’nin yaninda yer alarak, “Bir NATO ortaginin digerinin egemenligini sorgulamasi kabul edilemez. Bu ayni zamanda üstü kapali askeri tehditler için de geçerlidir” dedi.



Scholz Almanya’nin arabuluculugunu teklif ediyor

Anlasmazligi diyalog yoluyla çözmeye çagiran Scholz, “Yunanistan ve Türkiye arasindaki komsuluk iliskileri sadece iki ülke için degil, tüm Avrupa için önemli” ifadelerini kullandi. Anlasmazligin çözülmesi için Alman arabuluculugu teklif eden Sansölye, “Federal Hükümet, iki ülke arasindaki açik sorunlarin diyalog ve uluslararasi hukuk temelinde çözülmesini saglamaya kararlidir. Ortak hedefimiz, vizyonumuz, Dogu Akdeniz bölgesinin tüm ekonomik potansiyelini degerlendirmek olmalidir ve bu tüm ülkelerin iyiligi içindir. Taraflar faydali olacagimiz görüsünde olurlarsa Almanya dahil olabilir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile