Almanya'da Balık ve Deniz Ürünlerine Zamlar Yolda

Almanya'da tüketicilerin balık ve deniz ürünlerine yapılacak yeni zamlara hazırlıklı olması gerektiği bildirildi.

Merkezi Hamburg'da bulunan Deniz Ürünleri Bilgilendirme Merkezi'nden (FIZ) yapılan açıklamada zamların sanayileşmekte olan ülkeler başta gelmek üzere dünya genelinde artan talep nedeniyle yapılacağı belirtildi. Geçen yıl perakende balık ve balıketi ürünleri yüzde 3,9'u bulan zamlar enflasyon artışının üzerinde pahalanmaya yol açmıştı. Taze balık çeşitlerinde ise yüzde 9,3'a varan oranda zamlar yapılmıştı. FIZ Genel Müdürü Matthias Keller yaklaşan zamlara ilişkin açıklamasında, “Eğer kaliteli ürünler tüketmek istiyorsak, fiyat artışlarına alışmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Çevre örgütlerinin denizleri korumak için gerçekleştirdiği kampanyaların da tüketimin azalmasında etkili olduğunu belirten FIZ Genel Müdürü Keller, “Tüketiciler önlerine koydukları balıkların denizlerde geriye kalan Son balıklar olduğunu düşündüğü için vicdan azabı çekiyor.” dedi.

Öte yandan tüketicilerin Son yıllarda görülen fiyat artışlarına tüketimi azaltarak tepki verdiği görüldü.

Bir önceki yıl kişi başına düşen yıllık balık tüketimi 15,7 kilo iken, aynı rakamın geçen yıl 15,6 kiloya düştüğü belirlendi. Cirosu 8,9 milyar euroya ulaşan Alman balıkçılık sektöründe, balık avından ürünlerin işlenme aşamasına kadar olan süreçte faaliyet gösteren toptancı, perakendeci ve ihracatçı şirketlerde yaklaşık 46 bin kişi istihdam ediliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile