Almanya'da Basbakan Adayi Laschet, Son Mitingini Sansölye Merkel Ile Yapti

Almanya'da seçime bir gün kala Hristiyan Demokrat Birligi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birliginin (CSU) Basbakan adayi Armin Laschet son mitingini Sansölye Angela Merkel'le birlikte memleketi Aachen'da yapti.

Burtscheid semtinde oturdugu evinin yakinindaki meydani dolduran hemsehrilerine seslenen Laschet, basbakan seçilmesi durumunda gerçeklestirmek istedigi vaatlerini anlatirken, Merkel ise partisinin kendi yerine aday gösterdigi CDU Genel Baskani Laschet için oy istedi.

16 yildir sürdürdügü basbakanliga veda edecek olan ve tekrar aday olmayan Merkel, yeni dönemde yeni yönetimin sosyal sistemi daha çok güçlendirecegini söyledi.

Merkel, "Aileleri destekleyecegiz, bakima muhtaç olanlari destekleyecegiz. Saglik sisteminin ne kadar önemli oldugunu salgin sürecinde gördük. Saglik alanda çalisanlarin adil bir ücret almasini saglayabilmek için önceden çalismasinin yapilmasi gerekir. Çalisarak hazirlamak ve paylastirmak bir madalyonun iki yüzüdür. Sadece paylastirmak, dagitmak borç batagina götürür, bizler bunu Avrupa'da istemiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ayni zamanda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Basbakani olan Laschet de yarin yapilacak seçimlerde Almanya'nin yeni Sansölyesi olmak istedigini belirterek, hemsehrilerine vaatlerini anlatti.

Laschet, Almanya'nin bir göç ülkesi olduguna, bunun da kendilerini güçlendirdigine vurgu yaparak, "Biz Ugur Sahinlerin, Özlem Türecilerin ülkemize gelmesinden mutluluk duyuyoruz. Ugur Sahin'in babasi Almanya'ya gelirken 4 yasindaki oglunu da birlikte getirmis. Okulda Almanca ögreniyor. Ana okul, ilkokul derken Köln'de okudugu lisede dönem birincisi oluyor. Üniversiteye hazirlik yapip üniversiteyi bitiriyor ve simdi tüm dünya için bir asi buldu." dedi.

Laschet, sunlari kaydetti:

"AfD’lilerin de içine dahil oldugu bazi insanlar bu çocuklara 'Siz buraya ait degilsiniz, dininiz buraya ait degil, ne istiyorsunuz bu ülkede' seklinde konusuyor. Hatta bir anlamda burayi terk edin demek istiyorlar. Biz ise bu insanlarin burada olmasindan dolayi mutluyuz. Biz çesitliligi olan bir toplumuz ve Almanya’nin bu çesitlilige ihtiyaci var."

Yarin sandik basinda CDU'ya ve kendisine oy verilmesini isteyen Laschet, üçlü koalisyon hayalleri kuran diger partilerin ülkeye bir fayda saglamayacagi degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile