Almanya'da 'Çıplak' Protesto

Almanya'da vejetaryenler, et endüstrisini protesto etmek için ilginç bir yönteme başvurdu

Almanya'da vejetaryenler, et endüstrisini protesto etmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Başkent Berlin'de düzenlenen eylemde protestocular soyunarak bazıları kendilerini sahte kana bulayıp et paketlerine girerken, "Hepimiz etten yapıldık" ve "Hepimizin fiyatı aynı" yazıları taşıdılar.
Dünyaca ünlü hayvan hakları örgütü PETA'nın düzenlediği eylemde, aktivistler insan eti satımının nasıl görüneceğini göstermeyi amaçlarken, hayvanların da yaşayan bireyler olduğunu ifade ediyorlar. Eyleme katılan Alman aktör Hubertus Regout, gösterilerle dünyadaki tüm canlıların et, kan ve kemiklerden yapıldığını göstermeyi amaçladıklarını söylerken, "Hayvanlar ve insanlar birbirinden farklı değildir. Neden hayvanları yiyoruz" diye sordu.
İnsanların çıplak eylemleri karşısında şaşırdıklarını söyleyen Regout, bu şekilde dikkat çekme hedefini taşıdıklarını belirtti. PETA basın sözcüsü Stefan Klippstein ise, "İnsanlara hayvanların fabrika çiftliklerinde nasıl acı çektiğini göstermek istiyoruz" derken, insanların yeme alışkanlıklarını değiştirmenin gerekliliğini ifade etti. Her yıl 500 milyon hayvanın yendiği Almanya'da, PETA örgütü, vejetaryen hayat stilini aşılamayı amaçlıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile