Almanya'da 'Güvenlik Açigina' Neden Olabilecegi Gerekçesiyle Eczanelerde Asi Sertifikasi Düzenlenmesi Durduruldu

Almanya'da, Eczaneler Birliginin (DAV) sistemindeki "güvenlik açigi" nedeniyle eczanelerde dijital asi sertifikasi düzenlenmesi uygulamasi durduruldu.

DAV'dan yapilan açiklamada, rekabet yasalarindaki düzenleme uyarinca birlige üye olmayan eczanelere dijital asi sertifikalari düzenlemeleri için konuk hesap olusturma imkani verildigi hatirlatildi.

Handelsblatt gazetesinin, dün sistemdeki güvenlik açigina iliskin haberi üzerine yapilan açiklamada, bilisim uzmanlarinin orijinaline benzer sekilde hazirladigi sahte belgelerle var olmayan bir eczane için sistemde misafir hesabi olusturdugu ve bu yolla 2 asi sertifikasi düzenlendigi ifade edildi.

Açiklamada, haberde isaret edilen bilgiler isiginda, Almanya Saglik Bakanligi ile yapilan istisareler sonucu ülke genelinde eczanelerin asi sertifikasi verme yetkisinin durduruldugu kaydedildi.

Haftada birkaç kez incelemeye tabi tutulan misafir hesaplarin, tekrar incelenecegi aktarilan açiklamada, ayrica sistemdeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirilecegi belirtildi.

Açiklamada, simdiye kadar eczaneler tarafindan verilen 25 milyondan fazla asi sertifikasinin tamaminin yasal olarak kayitli eczaneler tarafindan verildiginin varsayildigi ifade edildi.

Eczanelerin tekrar ne zaman asi sertifikasi düzenleyebileceklerinin henüz bilinmedigi aktarilan açiklamada, sistemde bulunan yaklasik 17 bin 900 hesaptan 470'inin misafir hesap oldugu bilgisi paylasildi.

Almanya'da halkin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi iki doz asi olduklarini gösteren dijital asi sertifikasi uygulamasi haziran ortasinda baslamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile